Het forum

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Dorianne
Dorianne
Lid sinds dec 2009
1 kind

Mijn zoon is 5 weken en 2 dagen...

Hij heeft vaak moeite met in slaap komen en het enige wat helpt is hem op zijn buik leggen voor te slapen! Hij kan op zijn buik ook wakker liggen en dan in slaapt vallen. Daarbij wil hij ook een speen en deze blijft het beste zitten als hij op zijn buik slaapt ...

 

Liever heb ik hem niet op zijn buik, maar het is het enige wat helpt! als ik het niet doe dan wordt het mopperen -> huilen en uiteindelijk schreeuwen totdat hij rood aanloopt en gaat dan niet slapen tot zijn volgende voeding. Ook op de arm niet in slaap te krijgen en als het lukt dan wordt hij wakker als ik hem neerleg (rug). Dit is niet altijd, ik kan hem wel op zijn rug als in hele diepe slaap is (1 keer 's middags en 's nachts). wat zouden jullie doen? Zijn er meerdere moeders die hun kindje met zo een vroege leeftijd op de buik leggen?

Hij kan zijn hoofdje zelf van links naar rechts

 

Oh en lang leve de camera babyfoons!

afbeelding van Karjo
Karjo
Lid sinds jun 2011

onze jongste slaapt ook vanaf een week of 6 op zn buik,anders t zelfde verhaal als bij jou.

ik was wel altijd in de buurt.overdag lag hij in de kinderwagenbak,en snachts lag hij naast me in de cosleeper.

binnen de kortste keren was hij al erg sterk in zn nekje en naarmate hij ouder werd ging ik t minder eng vinden.met 4 maanden kon hij zelf omrollen en was t helemaal geen probleem meer.

mn andere 2 kinderen gingen buikslapen zodra ze konden omrollen.dat was met 5 maanden.

afbeelding van Sanne!
Sanne!
Lid sinds mrt 2010

het advies is natuurlijk om het niet te doen!

Maar ik zat in hetzelfde schuitje als jij. Sliep ook alleen als hij op zijn buik lag en ik heb het wel gedaan. nu 16 maanden en nog steeds een buikslaper!

afbeelding van Dorianne
Dorianne
Lid sinds dec 2009
1 kind

bij mijn dochter was ik er met 4 maanden achter dat ze een buikslaper was (is ze nog steeds, met de billen in de lucht hihi). Nou ik kan je vertellen de eerste 4 maanden waren hier een HEL! Sliep nooit en huild van de 24/16 uur, vandaar dat ik nu naar ervaring zocht!

Onze zoon slaapt (niet meer) bij ons op de kamer, maar ik heb wel een camera! Ik kan echt niet slapen met al die "kreunende"geluiden om me heen hihi Ik vindt het ook eng maar ik ben blij dat hij wel goed slaapt...

afbeelding van JessmvEliah (niet ingelogd)
JessmvEliah (ni... (niet gecontroleerd)

Hoi!

Ja hier ook een buikslaper met 5 weken. Ook per ongeluk achter gekomen hihi. Denk dat mijn zoon dat van mij heeft, slaap ook graag op mn buik. Wat hierboven ook word gezegd, goed in de gaten houden en dan kan er weinig misgaan. Eliah kon met 4 maanden ook omdraaien dus vond ik het niet meer eng. Plus dat hij nu steeds minder op zn buik slaapt.

afbeelding van Mummywithproud
Mummywithproud
Lid sinds jun 2011
1 kind

hier ook al vroeg een buikslaper, we hebben idd ook een babyfoon met camera. En sinds kort een nanny care (te leen), dat maakt wel dat ik zelf wat rustiger slaap, en hij kon ook al vroeg zijn nekje zelf draaien. 

afbeelding van ac
ac (niet gecontroleerd)

De eertse 6 weken heeft mijn zoon alleen maar op zijn buik bij mij gelegen. Zodra ik hem ergens anders dan bij mij neer legde was het krijsen. Na deze 6 weken heb ik nog geprobeerd om hem op zijn rug te leggen wat dus niet ging. Sindsdien slaapt hij alleen maar op zijn buik. Het was wel even eng natuurlijk maar op een gegeven moment kreeg ik er wel vertrouwen in. De dag nadat hij geboren was probeerde hij al goed zijn hoofd op te tillen dus hij was wel sterk genoeg.

Als je hem goed in de gaten kan houden zou ik het gewoon doen. Dat geeft hem en jou veel meer rust. Anders kun je altijd voor de zekerheid (als je erg twijfelt) zo'n alarmmatje gebruiken.

afbeelding van Dreamer
Dreamer

Ik heb het idee dat die angst wordt aangepraat aan moeders. Er was toch ook een tijd dat ze juist op hun buik moesten? En die kinderen zijn ook groot geworden.
Dit bedoel ik goed want ik snap jullie wel en wil het zeker niet bagatelliseren, maar alleen een beetje in perspectief brengen...

afbeelding van Ginger1981
Ginger1981 (niet gecontroleerd)

Ik kwam er na weken huilen ook achter dat mn dochter een buikslaper was.. wij zijn dat beide niet. Dus daar denk je dan niet aan.. een aerosleepmatje gekocht voor in de wieg en ze slaapt nog steeds op haar buik. Inmiddels in haar ledikant zonder matje..

afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)

Ik zou het niet doen, want ik zou het mijzelf nooit vergeven als het fout zou gaan.

afbeelding van MamavanTimenRik
MamavanTimenRik
Lid sinds feb 2010
2 kinderen

Allebei de heren hier zijn buikslapers.

Bij Tim nog geprobeerd hem tegen te houden dmv een SafeTSleep, maar Rik al vrij snel z'n eigen gang laten gang.

Voor onze eigen gemoedsrust wel een aerosleep matrasdek gebruikt.

afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)

Hier ook 2 buikslapers, al is de oudste ondertussen meer een zijslaper zoals haar moeder ;-).
Bij de oudste geluisterd naar het cb, want volgens het cb mocht dat echt niet en was het heel gevaarlijk. Wat was ik blij toen ze kon rollen, want ze sliep erg weinig.
Bij de jongste lekker m'n eigen gevoel gevolgd en met 2 weken op de buik gelegd. Wat een verschil. Niet dat het ineens super slagers waren, maar toch. Ik had wel een aerosleep, dat gaf mij wel een fijn gevoel.
Ik weet dat het advies is om het niet te doen, maar mocht er hier ooit een derde komen en dat is weer een buikslaper dan leg ik die gewoon op de buik.

Het beste advies met betrekking tot eigen kinderen is denk ik toch volg je gevoel.

afbeelding van Isa89
Isa89
Lid sinds feb 2010
1 kind

hier ook 1 buikslaper.ook vanaf een week of 5 en nu ze 13 maanden is nogsteeds! Ze heeft serieus sindsdien nog nooit op haar rus geslapen omdat ze simpelweg echt niet kan slapen op haar rug en wie ben ik om haar uit haar slaap te houden. Ik heb een super slaper! Maar alleen op haar buikje! Nou Prima ben zelf ook een buikslaper en ik zou dood ongelukkig worden als iemand me zou omdraaien omdat ik heerlijk mag slapen op mijn buik.

afbeelding van zustertje1
zustertje1
Lid sinds nov 2011
2 kinderen

mijn tweede meisje sliep ook met 2 weken al op de buik. ze huilde moord en brand als ik haar op de rug of zij legde.

ik heb zo'n babysense ding gekocht, zo'n alarmpje als de ademhaling mocht stoppen...

ik voel me hier veilig bij. ze is nu 11 maanden, en heel af en toe gaat ze nu zelf op haar zij liggen hahaha

afbeelding van Inet
Inet
Lid sinds mrt 2011

Mijn dochter is nu 2 weken. OVerdag als ze beneden ligt en ik ben de hele tijd in de buurt, dan leg ik haar op haar buik. Zo slaapt ze het best. Op de rug gaat moeizaam. 's Nachts leggen we haar wel op haar rug of op haar zij, omdat ik het dan veiliger vind. MIjn andere dochter (bijna 2) is ook een buikslaper. 

Login om te reageren