Het forum

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Molliemeissie
Molliemeissie
Lid sinds jul 2011
1 kind

We krijgen eindelijk een kippenren en dus kippetjes in de tuin!

Nu vind ik zelf de Zijdehoen ontzettend leuk. Maar wieweet heeft iemand nog een leuker kippenras in gedachten?

 

Ik wil graag kippetjes die makkelijk tam zijn en die eitjes leggen.

Kippetjes die het leuk vinden om bij je te komen zittn bijvoorbeeld. Ze mogen nl regelmatig los lopen in de tuin.

 

Zijn er ook mensen die ervaring hebben met katten en loslopende kippen? We hebben een buurtkat die ook bij ons regelmatiggezellig langskomt. Dat vinden we juist leuk. Maar hopelijk gaat dat wel samen met de kippen ( als ze eenmaal volwassen zijn)

afbeelding van Karjo
Karjo
Lid sinds jun 2011

wij hebben 2 tamme tuinkippen die loslopen.1 is een gewone krielkip,maar toen haar zusje dood ging ben ik bewust op zoek gegaan naar een rustige kip,die niet vliegt.dat is een cochin geworden.er zijn nog een paar soortgelijke rassen,die erg geschikt zijn als tamme kip.

wij hebben ook buurkatten die op bezoek komen.de kippen raken daar erg van overstuur.en t vervelendst van alles is dat die katten op de mussen afkomen,die weer op t kippenvoer afkomen en er zijn regelmatig mussen het haasje :-((.

zelf hebben we 2 honden,dat gaat heel goed samen met de kippen.lopen gewoon langs elkaar heen.

de kippen komen niet echt bij je zitten,maar lopen wel achter ons aan,en kunnen vreselijk schooien als we buiten eten.of binnen als de deur openstaat,of als ik sta te koken en de deur is open.dan komen ze gewoon de keuken in en komen zoeken naar een lekker hapje.ik vind het erg gezellig!

afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)

Wyandottes schijnen ook geweldige kippen tezijn,

waarom zoek je geen info op de computer of in de bibliotheek

informeer eens bij andere kippenhouders wat voor ras zij hebben

afbeelding van Molliemeissie
Molliemeissie
Lid sinds jul 2011
1 kind

Ja daar ben ik nu mee bezig hè, aan het vragen naar ervaringen ;-)

Heb ook al een hoop gezocht op internet maar er zijn ontzettend veel rassen en om die nou allemaal door te lezen..

Ik zal eens kijkennaar Wyandottes. Dank je!

 

Ik ga eens kijken naar de cochin! Dank je voor je berichtje!!

afbeelding van sil-sil
sil-sil
Lid sinds dec 2011

Zelf heb ik kraaikoppen, een oud hollands vrij zelfdzaam en moeilijk te fokken ras. ze hebben geen kam vandaar de naam 'kraaikoppen'.  Ik vind het niet het mooiste ras (maar doorover verschillen natuurlijk de meningen). De reden dat ik voor dit ras gekozen heb is dat we in de streek wonden waar ze oorspronkelijk vandaan komen, ik een voorstander ben van oud hollandse rassen proberen in stand te houden, ze bekend staan om hun rustige karakter en ze bovendien ook nog eens goed leggen.

Ze voldoen prima. We hebben een groot binnenhok en een grote ren. Maar in de praktijk staat die overdag altijd open en hebben ze de hele tuin tot hun beschikking.(2200m2). We hebben zelf twee katten. Die lopen gewoon tussen de kippen, eten soms samen uit een bak. Maar doen elkaar dus helemaal niets. We hebben de kippen en haan gekocht als kuikens van 7 weken en de eerste tijd hebben ze overigens wel veilig in hun ren gezeten.

Vreemde katten lopen hier ook wel maar worden meestal al door of de eigne katten of de hond verjaagd.

De  hond die lopt hier ook vaak los op het terreind. En tot voor kort is het altijd goed gegaan. Helaas heeft onlangs de hond toch een van de kippen soldaat gemaakt.

Login om te reageren