Het forum

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
anno (niet gecontroleerd)

Dames wie weet hoe dat wordt berkend, kijken ze naar een maandsalaris of naar het jaar inkomen. Ik heb een 0 tot 20 uren contract, als ik ziek wordt dan wordt dat niet door betaald en ook mijn vakanties worden niet betaald, dus als ik de ene maand 800 heb kan het andere maand zo maar 500 zijn. Mijn man verdient ongeveer 1900/2000 euro netto per maand, maar als hij weg moet voor zijn werk, kan daar in 4 weken zo 1000 euro bij komen en als hij bijvoorbeeld maanden weg moet dan wordt zijn salaris nog hoger, ook krijgt hij bonnussen, einde jaarsuitkering, 13de maand.
Ik krijg dat allemaal niet.

Hopelijk weet iemand dit.

groetjes anno

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

oja en hij is aan het doorgroeien, hij gaat de komende jaren meer verdienen en wordt het elk jaar opnieuw bekeken of is het vast wat je krijgt aan allimentatie.

afbeelding van Natas mv Q en D
Natas mv Q en D (niet gecontroleerd)

Het wordt berekend aan de hand van het inkomen tijdens het huwelijk, overwerk wordt alleen meegerekend als het structureel is.

Quote:

anno schreef op 4-2-2011 om 09:14:
oja en hij is aan het doorgroeien, hij gaat de komende jaren meer verdienen en wordt het elk jaar opnieuw bekeken of is het vast wat je krijgt aan allimentatie.

Ieder jaar wordt het geindexeerd, je kan het ieder jaar opnieuw laten berekenen bij een advocaat maar dat kost je iedere keer geld, en je ex ook en als je dat ieder jaar doet maak je daar geen vrienden mee smiley Je advocaat kan een berekening voor je maken.

afbeelding van a
a (niet gecontroleerd)

het gaat idd om het inkomen tijdens het huwelijk. Daarna geldt de indexatie tenzij anders afgesproken (wordt bijna nooit gedaan)

Alimentatie is maatwerk. Laat het dan ook door een specialist doen: advocaat.

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

Oke, maar dan gaat het dus om het maand salaris en niet om al die extra's die hij ook krijgt.... in dat geval heb ik geen medelijden meer met partner allimentatie vragen, want hij krijgt echt veel tussendoor als hij extra weg moet, maar dat weet hij nooit van te voren en is niet structureel.....
ik wilde alleen allimentatie voor de kinderen, maar in dit geval kan ik ook wel voor mezelf vragen, heb er recht op.

afbeelding van a
a (niet gecontroleerd)

het gaat om het totaal: dus ook die extra's als die structureel zijn.
Er wordt gerekend vanuit het bruto jaarinkomen.

Er zijn dan allerlei aftrekposten en individuele instellingen in de trema berekening. En daar komt dan een alimentatiebedrag uit.

Echt laat dit door de advocaat doen, dan kom je op een neutraal bedrag uit.

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

Ja dat ga ik inderdaad doen, dan kan hij het mij ook niet kwalijk nemen..... al doet hij dat vast wel, krijg toch al overal de schuld van....

afbeelding van Natas mv Q en D
Natas mv Q en D (niet gecontroleerd)
Quote:

anno schreef op 4-2-2011 om 13:01:
maar in dit geval kan ik ook wel voor mezelf vragen, heb er recht op

De vraag is of er nog wat overblijft voor PA, KA gaat voor en er zijn heel veel trucs om zijn inkomen te drukken smiley

afbeelding van Natas mv Q en D
Natas mv Q en D (niet gecontroleerd)
Quote:

anno schreef op 4-2-2011 om 20:17:
krijg toch al overal de schuld van

Daar moet je maling aan hebben, zolang jij weet hoe het werkelijk zit girlpower
Sterkte met de hele situatie.

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

Dank Natas, zo oneerlijk om dan trucs te gebruiken, hij snabbelt er een paar honderd euro bij per maand...... dus hij heeft straks geld zat en ik kan op een houtje bijten....

afbeelding van jolijn
jolijn (niet gecontroleerd)

kijk gewoon wat hij de laatste jaren gemiddeld extra heeft verdiend bovenop zijn normale salaris en tel dat mee. Dat geeft een goede indicatie van zijn loon tijdens het huwelijk. Want daar gaat het om. Niet over wat hij gaat verdienen in de toekomst maar wat jullie gezamenlijke levensstandaard was.

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

Goh Jolijn zou dat echt zo gaan......
Foute boel hier, het is weer enorm mis gegaan.... dit wordt een scheiding, ik trek het niet meer, het gaat al jaren op en af, maar nu is het klaar, de emmer spoelt over..... Ik heb voorgesteld dat hij vanavond/vannacht bij de kinderen kon zijn en dan morgen de hele dag, dan zou ik wel naar mijn moeder gaan..... antwoord.... ik ga naar voetbal, daarna bier drinken en dan nuchter worden en naar mijn werk smileysmiley ik krijg steeds minder respect voor hem.....

afbeelding van Natas mv Q en D
Natas mv Q en D (niet gecontroleerd)

Waardeloos is dat! Heeft hij zelf al iets losgelaten of hij je tegen wil gaan werken als het op alimentatie aankomt?

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

Nee dat niet, hij zegt wel dat hij collega's heeft die ook zijn gescheiden en kinderen hebben (zal wel veel voorkomen in de militaire dienst) en dat hij allimentatie moet betalen omdat ik niet volledig werk.... pffff duh.... het zijn ook zijn kinderen en ja ik ga geen 40 uren werken. Ik heb vanaf mijn 14de tot mijn 29ste (toen kwam onze dochter) altijd fulltime gewerkt, eigen winkel gehad werkte toen dus veel meer en ik heb een tijd 70 uur in de week gewerkt (2 banen) omdat ik niet failliet wilde gaan. Ik heb altijd hard gewerkt, maar nu gaan de kinderen voor en vind ik 20/24 uur genoeg, maar helaas is het eerder 20 of minder dan 20 en meer, er is niet altijd genoeg werk en ik heb een 0 uren contract. Dus ja hij zal best wat allimentatie moeten betalen, maar vind dat ook logisch. Maar ik denk wel dat hij het gaat aanvechten, zijn collega militairen gaan hem vast opjutten....

afbeelding van elsa
elsa (niet gecontroleerd)

ik zou als ik hem was ook denken: Jij wilt scheiden, prima, ik betaal wel voor de kinderen maar niet voor jou.
ik vind het echt raar: Jij wilt wel scheiden, maar niet fulltime werken.
lekker makkelijk om hem daar dan voor op telaten draaien..... de wereld draait toch niet alleen om jou?
ik ben na mijn scheiding 34 uur gaan werken, niet altijd leuk, maar dat vond ik eerlijker dan hem te laten opdraaien voor mijn keuzes.

afbeelding van Natas mv Q en D
Natas mv Q en D (niet gecontroleerd)

Je moet ook maar wel meer kunnen werken. En, hoe vervelend ook voor sommigen, als je trouwt heb je een zorgplicht naar elkaar toe. Wettelijk zo geregeld.

Quote:

elsa schreef op 6-2-2011 om 16:24:
ik vind het echt raar: Jij wilt wel scheiden, maar niet fulltime werken. lekker makkelijk om hem daar dan voor op telaten draaien..... de wereld draait toch niet alleen om jou?

Je kent het verhaal niet, weet niet wat hij voor man is waarom zij deze keus maakt.

@TO heb je al contact met een advocaat gezocht of moet dat nog?

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

Natas bedankt, Elsa weet inderdaad niet hoe het zit.... Ik wil zelf ook liever geen allimentatie voor mezelf, want ik zal dat tot in den treure moeten aanhoren en dat is me dat geld niet waard. Ik heb nog niet contact gehad met een advocaat, hij is denk ik geschrokken en weet dat het nu menis is, ik heb een mail gekregen met dingen die hij ook zal moeten aanpassen.... EINDELIJK, het is niet alleen maar mijn schuld!!!
Hopelijk komen we er met gesprekken van maatschappelijk werk uit en valt ons gezin niet uit elkaar.
Elsa fijn dat jij nu 34 uur werkt, maar dat ga ik inderdaad niet doen, niet omdat ik lui ben ofzo, maar ik doe dat niet, omdat ik onze kinderen van 6 jaar en 2 jaar niet 4 dagen naar de opvang wil brengen!!!
Hij wilde dat ook nooit, dus als we gaan scheiden ga ik niet voor hem 4 of 5 dagen werken!!!

afbeelding van Sapperdeflap
Sapperdeflap (niet gecontroleerd)

Anno, je werkt dan toch niet voor hem maar voor jezelf en de kinderen?

Eerlijk gezegd zou ik best pissig zijn als ik je man was. Jij wil scheiden en dat is je goed recht, maar ik vind wel dat je voor jezelf moet kunnen zorgen. Moeten je kinderen dan vier dagen per week naar de opvang? Wat moet dat moet. Moet je dan 30 uur werken per week? Als je van minder niet rond kunt komen, dan wel.

afbeelding van Sapperdeflap
Sapperdeflap (niet gecontroleerd)

Overigens hoop ik wel dat jij en je man er uit komen en dat jullie gezin niet uit elkaar valt. Heb je zelf het idee dat er nog wat te lijmen valt of is de koek voor jou op?

afbeelding van anno
anno (niet gecontroleerd)

Mijn verhaal staat bij relatie... het is niet zo dat IK wil scheiden hoor, ik wil liever ook dat het weer goed komt. En ja het voelt dan wel dat ik werk voor hem, want hij moet gewoon allimentatie voor de kinderen betalen en neem maar van mij aan dat hij dat wel kan, ik kan er niet zwart ff honderden euro's bij verdienen per maand hij wel en dat doet hij ook. Verder is het ook nog zo dat ik meer dan een jaar geleden een hernia heb gehad, ben nog herstellende, maar al had ik geen hernia gehad dan nog ga ik niet 4 dagn in de week werken en onze kinderen 4 dagen in de week weg brengen, dan bezuinig ik wel op wat dingetjes, het zal zeker niet ten koste van de kinderen gaan.

afbeelding van anno (TO)
anno (TO) (niet gecontroleerd)

Helaas..... hij wil bepaalde dingen veranderd zien die ik hem niet kan beloven en nu is het klaar wat hem betreft.... en nu wil hij ook niet meer in therapie.... donderdag gaan we het de kinderen vertellen.....
Oja en dan gaat het ook nog om veel belachelijke dingen die ik moet veranderden. Je kan een geweldig leven met hem hebben als het maar gaat zoals hij het wil, dat zegt zelfs zijn bloedeigen zusje!!!

afbeelding van anno (TO)
anno (TO) (niet gecontroleerd)

De lucht was echt heel heel donker, tot vanmiddag was ik echt nog voor 90% overtuigd van een scheiding, maar tot mijn verbazing ziet mijn man ook dingen in die hij anders moet doen. Hij heeft veel gesprekken met collega's gehad en heeft ook wel een spiegel voor gekregen.... We hebben vanavond goede gesprken gehad. Hij heeft voor zaterdag een dag en nacht op een landgoed geregeld (heeft hij gisteren al geregeld, wel lief), dus dat wordt vast goed wakker worden op valentijnsdag.... heel anders dan ik had verwacht!!! We gaan er voor en hebben zelfs al gelachen vanavond.

Bedankt voor jullie steun!!!

Login om te reageren