Het forum

U bent hier

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
Tessa_mv2 (niet gecontroleerd)

Hallo allemaal!

Ik heb verse rode biologische bieten gekregen.
Maar hoe maak ik die nu het lekkerste klaar.

Wij eten niet vaak rode bieten en al helemaal niet vers.

Wie heeft een lekker recept voor me?
ik wil ze vanavond graag eten.
Ben benieuwd!

afbeelding van Tessa_mv2
Tessa_mv2 (niet gecontroleerd)

Waarom past dit thuis in flesvoeding?? smiley

afbeelding van spatje_2
spatje_2
Lid sinds jan 2010
2 kinderen

schillen, raspen, uitje heel fijn, zure appel, mayo , zout en peper, smakelijk smiley

afbeelding van Nanda1982
Nanda1982
Lid sinds apr 2010
1 kind

hebben ze nog een harde schil?
dan moeten ze een paar uur koken
ik zal even voor je zoeken in een kookboek van mijn oma, staat vastw el wat over in

afbeelding van Jen9
Jen9 (niet gecontroleerd)

Eerst koken (met schil), dan pas schillen, is makkelijk, valt er zo af.
Dan een uitje fruiten, bietjes in stukjes erbij, en op smaak brengen met bv wat azijn en suiker. Ik vind zelf een wat zoetere azijnsoort er erg lekker bij, bv. frambozen oid.

En een paar uur koken, nou nee hoor, een minuutje of 20-30 is meer dan genoeg!

afbeelding van Tessa_mv2
Tessa_mv2 (niet gecontroleerd)

heb even gevoeld haha
De schil is idd vrij hard.

Uitje en appel komen er sowieso bij! Mjammie!
Maar het gaat me ook om de kooktijd enzo.

Fijn dat je wilt kijken Nanda

afbeelding van spatje_2
spatje_2
Lid sinds jan 2010
2 kinderen

bij rauwe salade niet koken, en zorg dat je een zure appel hebt, heeeeeeerljk

afbeelding van Lydia
Lydia (niet gecontroleerd)

waarschijnlijk moet je ze dan eerst koken (loof verwijderen) zo een minuut of 30 ligt aan formaat, als de schil beetje loskomt zijn ze klaar. daarna af laten koelen en schilverwijderen, raspen, scheutje azijn, beetje suiker en vers uitje erdoorheen, klein beetje peper. Je kunt er ook bietensalade van maken.

pas op spetters want vlekt vreselijk!!

afbeelding van Tessa_mv2
Tessa_mv2 (niet gecontroleerd)

Dus 20-30 min in schil koken.
Dan aflaten koelen om te kunnen schillen en snijden en dan weer opwarmen dus.

Frambozen azijn heb ik nog nooit van gehoord!
Klinkt wel erg lekker!

Ik wil ze niet rauw eten Spatje

Ok, ik zal mijn schort voor doen en de kids uit de keuken sturen!

afbeelding van Jen9
Jen9 (niet gecontroleerd)

En niet schrikken als je een paar dagen felrood poept smiley

afbeelding van Tessa_mv2
Tessa_mv2 (niet gecontroleerd)

Hahah Jen, ik zal het onthouden!

afbeelding van Lydia
Lydia (niet gecontroleerd)

yep, je moet wel iets laten afkoelen anders verbrandt je je vingers met vel weghalen.
ik doe altijd even ietsje opwarmen als ik het klaar heb. Ik doe altijd gewone azijn, je kan bv ook paar druppels citroen erbij doen

afbeelding van Lydia
Lydia (niet gecontroleerd)
Quote:

Jen9 schreef op 21-9-2011 om 13:42:
En niet schrikken als je een paar dagen felrood poept smiley

haha inderdaad

afbeelding van Nanda1982
Nanda1982
Lid sinds apr 2010
1 kind

In het haags kookboek staat:
Van de bieten het loof afdraaien, de bieten wassen en gaar koken in ruimwater zonder zout. Kooktijd 1 uur (het vel moet makkelijk loslaten)

ik maak zelf vaak een salade met bieten in blokjes gesneden, feta, rozijnen (originele recept is met druiven) en gekookt ei in stukjes, een appeltje, dressing van olie, azijn, zout en peper.

in dit boek staan nog diverse opties:
biet met veldsla en een klein gesneden appel
biet met klein gesneden andijvie of lof, en een klein gesneden appel
biet met geraspte knolselderij en een appel
biet met appel en gekookt ei
biet met appel en zuurkool
biet met kropsla of andijvie (aardappelen), en witte of bruine bonen en gebakken spek
biet met aardappel, appel en augurken en uitjes

mijn moeder kookte altijd bieten, (al gekookte bieten hoef je alleen op te warmen), met gekookte aardappleen en een speklapje.

misschien zit er iets voor je bij, succes en eet smakelijk

afbeelding van Tessa_mv2
Tessa_mv2 (niet gecontroleerd)

Bedankt!

Komt vast goed!
Ik zet ze gewoon optijd op voor het geval ze wel een uur opmoeten totdat de schil loslaat.

afbeelding van Tessa_mv2
Tessa_mv2 (niet gecontroleerd)

Het is gelukt! Ze waren lekker! smiley

afbeelding van Mikmvg
Mikmvg (niet gecontroleerd)

Weet je dat het loof ook heel lekker is? Even roerbakken met een uitje en knoflook!

Login om te reageren