Het forum

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
Anno (niet gecontroleerd)

Al heel erg lang heb ik pijn bij het ademhalen (bij het inademen), en dan echt boven in de rug, tussen mijn schouderbladen.
Op mijn rug liggen voelt ook helemaal niet prettig.
Verkouden ben ik zelden en hoesten doe ik ook nooit eigenlijk. Ik ben zo bang dat het iets ergs/engs is.

Herkent iemand dit??

afbeelding van melissa
melissa (niet gecontroleerd)

Wat is heel erg lang?

afbeelding van Anno
Anno (niet gecontroleerd)

Al met al wel bijna een jaar denk ik,zoiets

afbeelding van ano
ano (niet gecontroleerd)

Als het kortdurend was zou ik denken aan een longontsteking maar daarvoor is het te lang, geen koorts? last van hoesten? last van slijm? Pijn op de borst?, benauwdheid? Ben je bekend met astma oid?

afbeelding van Anno
Anno (niet gecontroleerd)
Quote:

ano schreef op 9-9-2011 om 21:00:
Als het kortdurend was zou ik denken aan een longontsteking maar daarvoor is het te lang, geen koorts? last van hoesten? last van slijm? Pijn op de borst?, benauwdheid? Ben je bekend met astma oid?

Nee, niets van dat allemaal.

afbeelding van ano
ano (niet gecontroleerd)

Zit de pijn "vast" aan de ademhaling? Dan zou het ook een spier kunnen zijn. Syndroom van tietze misschien maar dan heb je volgens mij meer last van pijn op de borst. Toch maar naar de huisarts voor de zekerheid?

afbeelding van Anno
Anno (niet gecontroleerd)

Ja,het is alleen bij het ademen, het inademen welteverstaan. En als ik op mijn rug lig, op bed of op de bank, dan doet het pijn,die druk erop.
Soms heb ik dagen dat ik denk 'he,helemaal geen last!' maar dan is het er de volgende dag weer. Ik heb het vooral op mijn rug,die pijn,maar als ik heel bewust erg diep inadem,dan voel ik het ook wel op mijn borst.
Misschien wel verstandig ja,om eens naar de huisarts te gaan. Ben alleen zo bang dat het zo ernstig blijkt te zijn.want ja, wat dan.

afbeelding van Melissa
Melissa (niet gecontroleerd)

Ik heb het ook gehad, maar dan heel hevig, en niet lang. Maar ik had een longembolie icm met pleuritis (longvliesontsteking). Als je er al een jaar last van hebt dan kan dat het niet zijn.

Laat het zeker even nakijken.

afbeelding van jen9
jen9 (niet gecontroleerd)

Last van je nek? Heb je zware borsten....???

Als het erg ernstig was geweest had je er denk ik niet zo lang mee rond kunnen lopen... Maar denk inderdaad even dat je naar de huisarts moet gaan, al was het om je gerust te stellen...

afbeelding van Anno
Anno (niet gecontroleerd)

Nee,zeker geen zware borsten smiley

Het is in de loop van de tijd ook niet erger geworden dan het al was, het is wel constant wat dat betreft. Maar het gaat dus niet vanzelf over blijkt

afbeelding van puck
puck (niet gecontroleerd)

mij doet het denken aan een klaplong. heb ik ooit gehad. alleen duurt het daar nu eigenlijk te lang voor.

afbeelding van simone
simone (niet gecontroleerd)

Kan ook zijn dat je longspiertjes gevoelig zijn. Goed warm houden of juist door puffen (inhalatie), dan krijg je meer ruimte en dan doen je longspiertje niet zo zeer. Dat had ik tenminste. Had ook geen longontsteking enz.

afbeelding van Melanie
Melanie (niet gecontroleerd)

Niet om je bang te maken maar ga naar de HA!! Mijn oma had soortgelijke klachten.Bij haar dachten ze dat het een spierkwestie was waardoor ze er te lang mee is doorgelopen. Het bleek uiteindelijk longkanker te zijn. Ik zeg absoluut niet dat jij dit ook hebt hoor!! Maar je geeft zelf aan dat je bang bent dat het iets ernstids kan zijn. Dan moet je je echt over je angst heen zetten. Hoe eerder je ergens bij bent hoe beter. Ongemerkt maak je je er nu ook druk om waardoor het de klachten zelfs kunnen verergeren zonder dat er wat is.

suc6!!

afbeelding van Anno
Anno (niet gecontroleerd)

Melanie, dat is dus waar ik echt bang voor ben!
Ik heb ook heel erg lang stevig gerookt,ondertussen al 2 jaar gestopt,maar toch..het zou me niet verbazen,of in elk geval,dat is wel een beetje mijn angst!
Maar je zou denken dat het erger zou worden toch.als ik aan kanker denk,denk ik aan iets snelgroeiends. Toch eens tijd voor de HA. Mijn man weet dit eigenlijk niet eens,anders had ie me daar allang heengestuurd smiley

afbeelding van Méanne
Méanne (niet gecontroleerd)

Waarom heb je zolang gewacht??

Je maakt je zorgen en stel nou dat het echt goed mis is dan kan je jezelf wel voor je hoofd slaan!!!

Ik hoop dat het een spierenkwestie is!

Succes

afbeelding van Anno
Anno (niet gecontroleerd)

Angst.. echt..!

afbeelding van Anno
Anno (niet gecontroleerd)

Waar ik ook aan denk.komt nu ineens in me op eigenlijk hoor. We hebben het bed overgenomen van familie (echt naaste familie hoor),met hun matrassen.Maar die man is over de 100 kilo en ik slaap dus op zijn matras,wat eigenlijk al doorgezakt was toen we het kregen! Ik slaap dus eigenlijk al anderhalfjaar op een matras met een kuil. smileysmiley Oh mennn.zal dat het niet kunnen zijn??

afbeelding van jen9
jen9 (niet gecontroleerd)

Meid, ik kan me werkelijk niet voorstellen dat t nu nog longkanker zal zijn, je bent jong, je celdeling gaat sneller dan bij een ouder iemand, en je hebt verder geen hoestklachten en je bent een jaar verder! Kom op, naar de huisarts!

afbeelding van jen9
jen9 (niet gecontroleerd)

En ja, een slecht matras kan veel slechte dingen met je doen.. maar voordat je een nieuw matras koopt en dat een half jaar uitprobeert, ga naar die huisarts!

afbeelding van Saskia70
Saskia70 (niet gecontroleerd)

Dat zal best eens kunnen meid. Probeer je toch over de angst heen te zetten ( dat zal niet makkelijk zijn, dat weet ik smiley ) en ga naar de huisarts. Misschien is het een spier die vastzit en vervelend doet.

afbeelding van YvonneO
YvonneO (niet gecontroleerd)

Kan me je angst best indenken...maar wat iemand anders ook al zegt....je bent een jaar verder, klachten zijn niet echt verergerd..denk dat de kans klein is hoor dat t iets heeeeeel ergs zal zijn....
Maar anderszijds..is het dat wel...meis hoe eng ook, hoe eerder je er bij bent hoe beter!
Dus even al je moed verzamelen en langs de huisarts gaan...
En ja kan best van een slecht matras komen!

Zelf dacht ik aan een longontsteking in eerste instantie..maar dat kan haast niet als t al zolang duurt natuurlijk...
Maar bij een longontsteking hoort niet altijd een verkoudheid of hoesten...
Mijn zoon heeft nl geregeld een longontsteking helaas...heeft dan altijd pijn op zn rug tussen de schouderbladen of pijn in zn schouder...haast nooit hoesten/verkouden erbij en toch steeds zit hij hartstikke vol...blijkt dan op foto_:_s..wel is hij dan vaak koortsig..

Meid, zet hem op, ga zo snel mogelijk langs de ha, ben je er ook vanaf!
En hopelijk blijkt t dan iets heel kleins en onschuldigs te zijn, succes en sterkte! x

afbeelding van Sylvia020779
Sylvia020779
Lid sinds mrt 2009
2 kinderen

hoi hoi,

herken je klacht! heb het ook vaak en bij mij zitten enkele ruggewervels thv schouderbladen scheef/klem en met een paar maandjes manueeltherapie gaat het weer.

zou heel goed door verkeerde houding in bed kunnen komen.

even met ha overleggen, beter zekere voor onzekere

afbeelding van Rudolf
Rudolf (niet gecontroleerd)

Pijn tussen de schouderbladen en een uitstraling naar de armen en naar de borst kan aanduiden dat er iets met het hart is. Ga na of er familie(gezins)leden zijn die een hart en of vaatziekte hebben of mogelijk daaraan zijn overleden. Pijn tussen de schouderbladen is wel een klassiek signaal van een hart probleem. Vraag transpireer je ook erg en ben je snel moe bijvoorbeeld als je de trap op loopt??

 

afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)

Ik heb heel erg last links boven op mijn rug en rechts vlak bij mijn borst als ik in adem?

weet iemand wat het kan zijn? ik ben nog maar 12 jaar!!

afbeelding van gerry janssens
gerry janssens (niet gecontroleerd)

ik heb het ook precies hetzelfde gr gerry

afbeelding van gerry janssens
gerry janssens (niet gecontroleerd)

ik heb het ook precies hetzelfde, pijn tussen de schouders vooral links , bij het inademen is het net of je soort kramp krijgt in je bovenrug  gr gerry

afbeelding van Imkeeee
Imkeeee (niet gecontroleerd)

Ik heb precies het zelfde als ik op mijn bed lig.. Maar ik heb pas griep gehad gisteren nog nu geen last meer van gelukkig, maar kan het dan hier ook aan liggen? Imke

afbeelding van monna
monna
Lid sinds sep 2013

Stress..
Zoek n psych, ga praten.

Je tussenwervelspieren zijn verkrampt.

afbeelding van anoniem20
anoniem20 (niet gecontroleerd)

Hallo, Ik heb ook al een paar dagen pijn me rechter schouderblad iets eronder ik voel echt dat het van binnen is met ademen doet het ook pijn en ik kan ook niet op me rug liggen dan doet het nog erger pijn en heb gemerkt dat nu ook de bovenkant van me bekken pijn doet ik zou niet weten wat dit is.Maar ik ga morgen maar voor de zekerheid naar de dokter.

afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)
afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)

Pagina's

Login om te reageren