Het forum

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
overbezorgd? (niet gecontroleerd)

Mijn dochter wordt in april 5 jaar. Nu ontdekte ik vandaag een loszittende ondertand. Zou dit al een begin van het wisselen kunnen zijn? Ik lees namelijk overal dat er met 5 jaar eerst kiezen bijkomen en vanaf 6 de tanden los kunnen gaan laten.
Eerlijk gezegd ben ik nu een beetje geschrokken omdat mijn kleine meid zeer angstig reageerde_:_ ze snapt er niks van! Niemand in haar omgeving van dezelfde leeftijd heeft al gewisseld......
Wat denken jullie? Zou het ook iets anders kunnen zijn? Ze geeft aan niet op haar mond gevallen te zijn.
Ik neem morgen zo en zo even contact op met de tandarts, ik vind het zo raar! ik was er ook helemaal nog niet op voorbereid dus ik stond ook maar een beetje te blaten voor mijn gevoel. En ik wil ook niets zeggen wat niet klopt....
Iemand ervaring hiermee? Alvast bedankt voor jullie moeite!

afbeelding van Kaat85
Kaat85 (niet gecontroleerd)

Mijn zoontje was net 5 toen hij wisselde.
Hij is nu 7 en heeft er 8 gewisseld.

afbeelding van Insje
Insje (niet gecontroleerd)

Niks om je zorgen over te maken hoor! Dat je er nog niet op voorbereid was, kan ik me voorstellen. Haal een boekje bij de bieb, vertel waarom ze gaat wisselen en extra goed tandenpoetsen smiley!

Niet schrikken, niet angstig reageren. Het is iets wat erbij hoort. Je dochter is al bijna vijf en al snel zullen meer leeftijdsgenootjes volgen. Hoe relaxter jij erover bent, hoe normaler het voor haar wordt.

Allebei mijn kis begonnen voor het vijfde jaar al met wisselen. Mijn oudste had zijn eerste tandje met 10 weken en voor de tiende maand het gebit compleet (op de extra kiezen na). Mijn jongste had al met 8 weken de eerste twee ondertanden en ook zijn had met tien maanden het gebit compleet. Ik keek er dus ook niet van op toen ook zij vroeg was met wisselen.

afbeelding van overbezorgd?
overbezorgd? (niet gecontroleerd)

jeetje wat een snelle reacties, dank je wel!
Ik ben inderdaad gaan vertellen over het krijgen van andere tanden en afgesproken dat ik een boekje hierover aanschaf.
Ik heb het net opgezocht en ze was 5 maanden toen ze haar eerste tand kreeg_:_ ik heb het niet van alle tanden op kunnen schrijven want ik mocht niet in mevrouw dr mond kijken haha.
Mijn dochter kan nogal gevoelig reageren op nieuwe situaties, zeker als het gaat om dit soort dingen. Zo was ze bv. ook helemaal van slag toen ze de waterpokken had_:_ ze kon niet naar zichzelf kijken, helemaal zielig en in paniek, heb zelfs de spiegel moeten afplakken. Gelukkig ben ik zelf rustig maar ik had er helemaal nog niet bij stil gestaan! En dan is BB altijd wel fijn om ervaringen te horen, in mijn omgeving heb ik dit ook nog niet eerder meegemaakt. Zijn jullie kinderen goed door het wisselproces gekomen? Ik weet het van mezelf ook nog wel goed, het maakt toch wel indruk op kinderen!

afbeelding van Insje
Insje (niet gecontroleerd)

Mijn kids gaan moeiteloos door het wisselen heen , alleen het eten van wortels en appels e.d. vond mijn dochter pijnlijk en lastig smiley
Ze vinden het vooral erg stoer om zoveel gaten in hun mond te hebben hihihi.
Komt vast helemaal goed met je dochter. Heb je een Xenos in de buurt? Daar verkopen ze hele mooie, glimmende, kitcherige doosjes om de eerste tandjes mooi in te kunnen bewaren. Vond mijn dochter echt een feest!

afbeelding van overbezorgd?
overbezorgd? (niet gecontroleerd)

ja dat is een leuk idee, ze is helemaal gek van roze,glitters etc. Van mij heeft ze dat niet haha.
We hebben voor de zekerheid de tandarts nog even gebeld, hij vind het ook aan de vroege kant en wil haar voor de zekerheid morgen even zien..., bijzonderheden zijn er denk ik niet te verwachten.
De juffrouw zou vandaag er een beetje aandacht aan schenken in de vorm van een verhaaltje oid (ze weten inmiddels ook wel dat mijn dochter een gevoelig dametje is), dan is het allemaal niet zo spannend meer!
Ja, appels eten enzo, dat wordt even wennen!
En poetsen zal ze ook wel niet leuk vinden denk ik! Maar goed, ze heeft een hippe prinsessentandenborstel dus hopelijk vergeet ze de tand voorlopig even totdat ie uitvalt.

afbeelding van colinda
colinda (niet gecontroleerd)

bij mijn dochtertje in de klas zijn er ook al een stel kinderen aan het wisselen sommige zijn bijna 5 en de andere net 5
ik zei ook al tegen de juf is het niet vroeg maar zei zegt van niet dat er vorig jaar ook al andere kinderen zo vroeg waren met wisselen

afbeelding van Mimi
Mimi (niet gecontroleerd)

Mijn dochter is iets ouder, ze wordt volgende week 5. Zij heeft sinds begin december een wiebeltand en ze hoopt zelf stiekem dat die er voor haar 5e verjaardag uit is en ik zie dat nog best gebeuren. Ik dacht ook dat ze die extra kiezen nog niet had, maar na enig onderzoek en het gebitje uit het boekje van het CB ernaast te houden, zag ik ineens dat ze die ook al heeft onder! Mijn dochter zit in een gemengde groep 1/2 en heeft het al bij meerdere gezien. Ze vindt het wel stoer.

afbeelding van overbezorgd?
overbezorgd? (niet gecontroleerd)

ik mag nog niet kijken naar die extra kies nu, ze kijkt wel uit haha. Nou ja, dat komt vanzelf wel weer. Nu ik duidelijk heb kunnen maken dat het niet haar eigen schuld is (ze was bang dat ze niet goed had gepoetst!) gaat het ietsje beter. Voor de zekerheid morgen even laten controleren aangezien mijn man vroeger juist injecties heeft gekregen om tanden te kunnen krijgen!!! Ik wist niet dat dat bestond, maar tanden krijgen etc. verliep bij hem erg moeizaam.
Mimi, misschien staat je dochter wel met een tand minder op haar verjaardagsfoto! Dat zou wel apart zijn!

afbeelding van Karina
Karina (niet gecontroleerd)

Mijn zoon ging ook al vroeg wisselen, hij was nog geen eens 4,5 jaar. Tandarts zei ook hij is er vroeg bij. Nu word hij in maart 6 en zijn 8e tand zit los. Ook heeft hij zijn grote mensen kiezen al.

Heb ook een leuk tandendoosje...een grote houten kies en daar is een clowns-gezichtje op geschilderd. De dop is een puntmuts. Hij is er heel trots op.

afbeelding van overbezorgd?
overbezorgd? (niet gecontroleerd)

het is inderdaad het wisselen, ook volgens de tandarts. we wachten het maar af!

Zo Karina, dat is inderdaad erg vroeg! Gelukkig is je zoon trots op zijn tanden!

afbeelding van Lin
Lin (niet gecontroleerd)

De een is vroeg de ander is laat. Mijn dochter is 7.5 jaar en heeft 1 tand gewisseld en er zit er nu 1 los.

Mijn zoon is 9 en heeft er 4 gewisseld.

Ik was zelf ook zo laat.

afbeelding van Shebura
Shebura (niet gecontroleerd)

Hey, mijn dochter is 4 jaar en 6 maanden. Ik merkte net op , dat haar tand losstaat. Ik ga eerlijk zeggen dat ik wel even in paniek was. De reden daarvoor is dat ik overal zag staan dat ze pas wisselen tussen 5 / 6 jaar.  Gelukkig bestaat er internet en kwam ik deze leuke forums tegen. Bedankt babybrabbel om mij rustig te houden! En ouders bedankt voor de leuke tips!!! Grtjs x

afbeelding van Mv Eliza en Dina
Mv Eliza en Dina
Lid sinds apr 2010
2 kinderen

Mijn dochter wisselde haar eerste tand pasgeleden, nu staat die ernaast ook los. Ze is 4 jaar en 7 maanden.

afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)

Onze zoon is inmiddels ook 4 jaar en 8 maanden en zijn ondertand laat los. Hij vindt het maar helemaal niets. Met vier maanden had hij zijn eerste tandjes. Blij dat ik lees dat er meer kinderen de tanden vroeg wisselen. 

afbeelding van Berrith
Berrith (niet gecontroleerd)

Fijn, dat internet voor dit soort onzekerheden. Mijn zoon is 4 jaar en 7 maanden en gisteren een eerste losse tand. Ik schrok ook, maar zo te lezen is het mogelijk. Hij kreeg met 5 maanden zijn eerst tandje en was daarmee de snelste van 12 babies uit mijn babyclub. Dat blijkt helemaal niet zo snel als ik dat hier allemaal lees. Hoe dan ook, het voelt zowaar als een nieuwe fase!

afbeelding van kimdebim
kimdebim (niet gecontroleerd)

Grappig dit!! Ik ben gister met mijn dochter naar de tandarts geweest en toen vertelde de tandarts ook dat ze nu al losse tandjes heeft... Ze is 4 jaar en 7 maanden... Hij zei dat daar niks mis mee is, wel dat ze waarschijnlijk de eerste in haar klas zal zijn die een tandje mist.. Ik vond het ook raar inderdaad, vandaar dat ik nu toch even internet checkte! (-;

Zal wel even een raar gezicht zijn eerst...

afbeelding van Christa B
Christa B (niet gecontroleerd)

Hoi lezers,

Mijn dochter van 4 jaar en 11 maanden heeft ook een loszittende tand en ik zag ook dat er net achter bij 2 ondertanten 2 tanden door komen,

 En nee ik ben ook niet op voorberijd omdat het vaak met 5 / 6 jaar de meeste kinderen gaan wisselen zag ik op op internet en merk ik ook bij haar op school, 

Ze heeft er zo nu en dan goed last van met een beetje verhoging dat vind ik wel minder voor haar, Als moeder voel ik me dan wel machteloos van me kleine meid heeft pijn en ik kan alleen voor zorgen dat ze wat rust met een kinderparacetamol vaak gaat het dan wel weer wat beter gelukkig.

Heeft er iemand nog wat tips om de pijn te verlichten of waar me dochter meer baat bij heeft?

 

Groetjes van

Christa

 

Login om te reageren