Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
ik (niet gecontroleerd)

Wie heeft er bij een IVF poging meer dan 1 bevruchte eicel laten terugplaatsen en wat was het resultaat? Was je meteen zwanger? Kreeg je 1 kind of was het een tweeling? Of mislukte die poging?

Wij hebben de keus om er 1 of twee terug te laten plaatsen en ik weet eigenlijk niet wat we zullen kiezen. Met 2 heb je meer kans op een zwangerschap maar als we een tweeling krijgen heb je juist meer kans op complicaties? Zou graag willen weten hoe dit bij jullie is gegaan

afbeelding van jessy 81
jessy 81 (niet gecontroleerd)

bij ons word er alleen maar 1 terug geplaatst, maar als ik de keuze had ging ik voor 2. Meer kans, en die complicaties zien we dan wel weer....
Overigens ben ik na 3 TP van 1 embryo niet zwanger geraakt!

Succes

afbeelding van SennamvYenT
SennamvYenT
2 kinderen

Onze allereerste poging lieten we twee embryo's terugplaatsen. Die poging mislukte.

De laatste poging was een cryo-behandeling. Twee cryo's ontdooiden goed en werden teruggeplaatst. Ik was in eerste instantie zwanger van beide, een heeft het overleefd en ligt nu op mijn schoot.

afbeelding van ik
ik (niet gecontroleerd)

pfff Jessy lijkt me erg zwaar..jij ook succes verder. Mijn gevoel zegt ook 2 doen..maar dan slaat de twijfel weer toe

afbeelding van ik
ik (niet gecontroleerd)

Senna jij raakte dus zwanger van 1 of overleed er eentje eerder in je buik? Daar ben ik namelijk ook bang voor

afbeelding van sara1976
sara1976
Lid sinds apr 2006
2 kinderen

voor ons eerste kindje hebben we 1 embryo terug laten plaatsen. we hadden toen geen keuze tussen 1 of 2 emrbyo's. Resultaat was met de 1e Icsi poging zwanger.
Voor ons tweede kindje hebben we 3 pogingen gedaan. Pas bij de laatste poging werd ik weer zwanger van 1 dochter. Alle 3 de keren zijn er 2 embryo's teruggeplaatst.

Blijft altijd een moeilijke beslissing, maar ik zou persoonlijk voor 2 embryo's gaan als je de keuze hebt.

afbeelding van SennamvYenT
SennamvYenT
2 kinderen

Ik heb ws een mk gehad van 1. De ander bleef zitten maar dat was wel heel spannend omdat de kans groot was dat de ander "meegesleurd" zou worden door de bloedingen

afbeelding van ff zo
ff zo (niet gecontroleerd)

bij ons is het niet zo leuk gegaan. Wij hadden de keus 1 of 2. wij gaven aan we willen er 2. Toen begon de discussie. Ze waren het er niet mee eens. Waarom dan de keus? maar goed ze accepteerde het maar plots stond er in mijn dossier maar 1 TP. ho dat was niet de afspraak!! ze zeggen dat ze er 2 terug geplaatst hebben alleen in de ontslagbrief stond 1. dus het is mij een raadsel. Ze zeggen dus 2 terug geplaatst wij denken 1. ik was gelijk zwanger van 1 kindje.

afbeelding van lady86
lady86 (niet gecontroleerd)

Wij hebben geen keus, omdat we nog jong zijn plaatsen ze er 1 terug.maar als ik.had mogen kiezen was ik voor 2 gegaan! Wij wachten nu op oproep van het ziekenhuis voor een icsi behandeling.

afbeelding van Molliemeissie
Molliemeissie (niet gecontroleerd)

Ik heb 2x IVF en 1x een cryo terugplaatsing gehad. Alle keren zijn er 2 eitjes terug geplaatst.

De eerste IVF is niet gelukt.
De cryo gaf wel een zwangerschap maar helaas kreeg ik met 7 weken een miskraam.
De 2e IVF heeft ons ons zoontje gegeven.
Ik heb geen bloedingen of wat dan ook gehad, het andere eitje heeft zich blijkbaar niet ingenesteld/verder ontwikkeld.

Mijn zusje heeft 3 IVF pogingen achter de rug, eerste 2 x is er 1 eitjes terug geplaatst - geen zwangerschap.
Laatste poging mocht ze eindelijk 2 eitjes terugplaatsen...en nu zwanger van 1 jongetje!

Ik heb dus elke keer gekozen voor 2 eitjes en zou dat ook zo weer doen.
Maar het blijft natuurlijk een persoonlijke keuze!
Het ziekenhuis waar ik loop geeft gelukkig de keuze. Zij zijn van mening dat elke zwangerschap sowieso complicaties kan geven en een tweeling zwangerschap tegenwoordig niet noodzakelijk meer risico's hoeft te geven.
Maar daar verschillen de meningen dus over tussen de ziekenhuizen.

afbeelding van Gea
Gea (niet gecontroleerd)

Wij mochten zelf kiezen. Bij de eerste IVF poging 2 A-embryo's terug laten plaatsen en ben nu 16 weken zwanger van 1 baby..
Bij ons kon je tot aan het moment van terugplaatsen kiezen hoeveel je er wilde terugplaatsen, dit kan je ook laten afhangen van de kwaliteit van de embryo's, je leeftijd, eerdere kinderen etc.

afbeelding van Dagmar
Dagmar (niet gecontroleerd)

1 icsi poging, wij hebben bewust gekozen voor 2 terug te plaatsen (had 11 bevruchte eicellen, waarvan 4 a toppers), niet met het gevoel dan hebben we meer kans (wetenschappelijk is dat nog niet bewezen), maar omdat we dat gevoel heel sterk hadden van een tweeling. Ik was bij de tp net 28, keuze lag bij ons, zh wees ons wel op de risico's. Oke, ik was de eerste 16 wkn kotsmisselijk (bijna tegen uitdroging en tabletten er voor gekregen), maar dat had mijn moeder ook bij een eenling. Voor de rest geen complicaties. Eentje was iedere keer wel wat aan de kleine kant maar deed het heel goed bij de ctg. Met 38 wkn zijn ze gehaald vanwege een geplande keizersnede. NIet uit voororg of andere zaken, nee ik had gewoon 2 eigenwijze stuitliggers! En ze zijn nu bijna 4! De andere 2 toppertjes hebben we laten ontdooien, maar nu heel bewust gekozen voor 1 tp, en nee ze hebben het toen beide niet overleefd. Ach ja, ik ben heel blij en dolgelukkig met mijn jongens. Heel veel succes!

afbeelding van Maan
Maan (niet gecontroleerd)

wij hebben het uiteindelijk van de kwaliteit ei-cellen af laten hangen. Toen nog beoordeling 'goed' 'voldoende' 'matig' en 'slecht'.
Bij de eerste icsi's hebben we 2 celletjes terug laten plaatsen, puur omdat het voor ons idee een grotere kans op zwangerschap gaf. Deze zijn altijd 'voldoende' geweest dus nooit helemaal perfect om het zo maar te zeggen.
Bij de derde icsi hadden we een eitje 'goed' en een eitje 'voldoende'. Beide terug geplaatst, 1 mooi meisje gekregen!

Bij onze volgende icsi poging hadden we alleen 'goede' embryootjes. Omdat we het risico op een tweeling eigenlijk eerst niet wilden nemen hebben we toen 1 embryootje terug laten plaatsen, en 9 maanden later is ons tweede wondertje geboren. smiley

afbeelding van Liesje75
Liesje75
Lid sinds apr 2010

Wat ik niet snap is dat jullie voor een keus worden gezet, ik heb gewoon geen keus.
Het is alleen wel zo, als er 1 matig en 1 redelijk is worden ze beiden teruggeplaatst.
Ik heb nu maar 2 eicellen, zijn beiden bevrucht, en hopelijk morgen terugplaatsing, maar stel dat ze beiden goed zijn, dan krijg ik echt niet de keus of ik ze allebei teruggeplaats wil hebben!
En ik ben al 35!!
Ik lees in ieder geval wel veel positieve verhalen, onze eerste poging is mislukt, dus we hopen dat dit hem wordt!
Voor iedereen heel veel succes!!

afbeelding van Gea
Gea (niet gecontroleerd)

Hoi Liesje,

Dit is idd per ziekenhuis verschillend.
Sommige ziekenhuizen willen geen 2 A-embryo's terugplaatsen bij vrouwen onder de 36.
Gelukkig liet ons ziekenhuis die keuze aan ons zelf over, wel wezen ze ons op de risico's en complicaties van een meerlingzwangerschap.
Aangezien ik zelf een deel van een tweeling ben zie ik echter een meerlingzwangerschap niet als een complicatie.

afbeelding van F mv T & M
F mv T & M (niet gecontroleerd)

Wij mochten kiezen, 1 of 2 en we hebben 2 gedaan het waren 2 mooie, we deden icsi en heb van die terugplaatsing een mooie zoon, bij de 1e echo was het er al 1. Het was ook onze 1e behandeling.

afbeelding van Anne
Anne (niet gecontroleerd)

Heee,

Blijven moeilijke keuzes...
Wij kozen er telkens voor om er 2 terug te laten plaatsen. Bij de derde ivf poging was het raak. Hieruit een hele mooie dochter mogen krijgen.
De vierde poging wederom 2 embryo's terug laten plaatsen (zelfde kwaliteit als bij de 3e poging). We schrokken wel even toen de echoscopiste bij de eerste echo ons vertelde dat er 3 kloppende hartjes te zien waren.

Sucses met je keuze!
Liefs Anne

afbeelding van Ik
Ik (niet gecontroleerd)

@ Anne ben je nog zwanger of al bevallen van de drieling? ooit bij stil gestaan dat het er ook 3 kunnen worden! Wat een shock lijkt me dat

Bedankt voor alle reacties wij hebben besloten er voor 2 te gaan

Login om te reageren