Het forum

U bent hier

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
Rooz (niet gecontroleerd)

VALLETTA - De bevolking van Malta mag zich zaterdag in een raadplegend referendum uitspreken over de vraag of echtscheiding moet worden ingevoerd. Het eiland in de Middellandse Zee met 400.000 inwoners is het enige Europese land waar echtscheiding nog niet wettelijk is toegestaan.

De Rooms-Katholieke Kerk heeft veel invloed op Malta, waar bijna driekwart van de bevolking zegt elke zondag naar de mis te gaan en bijna alle huwelijken nog voor het altaar worden bezegeld. Er zijn wel beperkte wettelijke mogelijkheden voor stellen die echt uit elkaar willen, maar zij kunnen dan bijvoorbeeld niet hertrouwen.

Oppositieleider Joseph Muscat is voor invoering van echtscheiding. Hij sprak van „een stem voor moderniteit en een kans voor degenen wiens huwelijk op de klippen is gelopen om opnieuw te beginnen.” Premier Lawrence Gonzi is tegen. Hij vindt dat echtscheiding niets oplost.

afbeelding van brenda (andere)
brenda (andere) (niet gecontroleerd)

Als ik Maltese was, zou ik echt nooit gaan trouwen!
(en.. in het algemeen, ben ik voor eeuwige trouw smiley)

Login om te reageren