Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
ingrid21 (niet gecontroleerd)

Pfff, ik word er zo moe van, ik ben vandaag zelfs een beetje boos op hem geworden...
Mijn zoon wordt morgen 3 jaar en 2 weken geleden ineens zindelijk, plassen, poepen alles ging goed.....ging dus smiley

Vorige week begon het al een beetje, ging ineens weer wat in z´n broek plassen, ongelukjes dacht ik. Maar vanavond echt een grote plas, vloer, broek, schoenen, alles nat! Ik werd boos en zei tegen hem dat hij toch een grote jongen was die de plasjes op de wc deed. ( ik moet eigenlijk niet boos worden, maar ik was het zo zat)

Is dat normaal zo´n terugval of moet ik de luier weer omdoen want zoveel ondergoed heb ik niet. En hij is nog te jong om zenuwachtig te zijn voor zijn verjaardag want dat heeft hij niet door.

afbeelding van ik
ik (niet gecontroleerd)

Ze krijgen wel vaker een terugval hoor en boos worden heeft geen enkele zin. En hij is pas 2 wk zindelijk dan is zo'n terugval al helemaal niet gek.
Mijn jongste zoon is al ruim een jaar overdags zindelijk maar heeft ook gewoon nog af en toe eens een ongelukje.
Ik zou geen luier omdoen tenzij hij hele dagen in zijn broekje plast.

afbeelding van Lila
Lila (niet gecontroleerd)

Dit is geen terugval hoor. Dit heet peuterpuberen. :) Geen emotie van jou tijdens begeleiden en hem aansturen tot zelf alles verschonen. Zo min mogelijk aandacht geven. Kop op. Komt goed! Doorzetten nu.

afbeelding van ik
ik (niet gecontroleerd)

Trouwens zenuwachtig voor een verjaardag kan wel degelijk meespelen hoor, tuurlijk snappen ze er dat er een feest op komst is met kadootjes, taart etc... daar zijn ze op die leeftijd echt al wel mee bezig smiley

afbeelding van Saskia70
Saskia70 (niet gecontroleerd)

Het is al een tijd terug maar ik weet nog dat mijn jongste ook zindelijk was en in de kampeervakantie ging het steeds mis. Ik heb er niet veel aandacht aan gegeven en een pak luiers gekocht (geen zin om de hele vakantie in de wasserette te zitten smiley ).

Na de vakantie het weer opgepakt en toen was het goed.

afbeelding van INT
INT (niet gecontroleerd)

Tja, hier al een 3/4 jaar bezig met zindelijk worden. Dan gaat het weer een paar dagen of weken goed, dan weer wekenlang meerdere ongelukjes per dag...En soms ook 2 ongelukjes in 10 minuten. Dan snap je niet waar het nog vandaan komt....Ik heb ook geen idee waar het aan ligt. Schoonmoeder vraagt zich soms af of het iets medisch is. Zelf denk ik niet, want toen er een kado tegenover stond was hij wel 14 dagen achter elkaar droog. En toen het kado binnen was , had hij weer dagelijks onderbroekjes.

Ik ben rustig gebleven, boos geworden, beloning geven voor hele dag droog ipv voor een plas..Het helpt allemaal een paar dagen, en dan is het weer mis.

Ik heb dus helaas geen tips voor. Ik denk dat je het nog even de tijd moet geven als hij nog maar zo kort zindelijk is...

afbeelding van Peppa
Peppa (niet gecontroleerd)

Zijn verjaardag speelt denk ik wel een grote rol hierin hoor.

afbeelding van Lieke
Lieke (niet gecontroleerd)

Mijn dochter wordt bijna 6 en is dus al 3 jaar zindelijk, maar vannacht stond ze ineens huilend naast ons bed met een natte pyjama en ja, ze had haar hele bed ook nat. Ondanks dat ik midden in de nacht de wasmachine aan kon zetten ben ik niet boos geworden, dat helpt toch niks en ze vond het zelf al erg genoeg.
Het is ons 'geheimpje' zei ik tegen haar en een keer een ongelukje kan best gebeuren. Ik heb voor de zekerheid maar wel weer een zeiltje over het matras gelegd.

afbeelding van ingrid21
ingrid21 (niet gecontroleerd)

Gisteren waren het geen ongelukjes, gewoon gemakzucht, hij ging wijdbeens staan en ging plassen.
Maar misschien heeft mijn boosheid gisteren toch indruk gemaakt want vandaag geen enkel ongelukje smiley. Misschien ben ik wel te ongeduldig en heeft het gewoon nog meer tijd nodig.

afbeelding van Mama van 3 lieverds
Mama van 3 lieverds (niet gecontroleerd)

Ik begrijp je gevoel en het feit dat je boos werd (heb ik mezelf ook weleens 'schuldig' aan gemaakt), maar besef wel dat je mannetje nog erg jong is. Ik zou er niet te veel op pushen, en als er vaker ongelukjes voorkomen gewoon een luier aantrekken. Grote kans dat hij dat snel niet 'stoer' meer vind en dat de luiers dan weer droog blijven.

Succes

Login om te reageren