Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Anoniem
mama V (niet gecontroleerd)

Hoi mama's

M'n zoontje van 2 jaar en acht maanden is de laatse maanden vaak ziek, dan gaat hij vanaf 's ochtends niezen en heel de dag door en dan 's avonds is hij erg ziek heel benauwd en erg hoesten maar ineens.... wat kan dit zijn... hij is dan een week ziek en als weer beter is dan is hij na 2 weken weer ziek, zo is het al een half jaar, heeft hij astma? Of is het allergie? Van de dokter mag hij geen allergietest doen omdat hij daar te jong voor is en daar baal ik enorm van want m'n zoontje niest ook erg vaak, wat moet ik hiermee doen, we hebben ook een pufje voor hem maar dat helpt maar eventjes, hij slaapt ook slecht als hij zo benauwd is en dan ben ik nachten op..... wat moet ik doen????

Mama V

afbeelding van mamalies
mamalies (niet gecontroleerd)

verwijzing vragen aan de huisarts voor de kinderarts, als hij je niet verder wil helpen. sterkte ermee!

afbeelding van mvs
mvs (niet gecontroleerd)

doorverwijzing vragen. en echt eisen als het moet. hebben wij ook gedaan en dat is de beste beslissing geweest die we ooit gemaakt hebben voor onze zoon (oja en hem van het kdv afhalen....lol).

als tip kun je zijn hoofdeind van het bedje omhoog zetten (kussen onder matras of boeken onder de poten bij het hoofdeind). mijn zoon heeft zijn keelamandelen verwijderd en toen was het over met het altijd ziek zijn, altijd benauwd zijn, altijd hoesten tot hij soms bijna blauw aanliet, altijd het snachts half stikken in zijn slaap. dus echt meid, kom voorje zoon op en eis een verwijzing als de ha hem niet zo wil afgeven.

afbeelding van Mama V
Mama V (niet gecontroleerd)

Keelamandelen, kan dat het ook zijn???? Gaan ze daarvan hoesten en benauwd worden???

afbeelding van mvLynn
mvLynn (niet gecontroleerd)

Allergietest kan wel degelijk op deze leeftijd. Onzin dat je arts zegt dat hij te jong is.

Mijn zoontje heeft astma en dat herken je aan de ademhaling.
Het uitademen gaat dan piepend en lastig. (dus niet de inademing wat veel mensen denken). Vaak zijn kindjes dan ook wat huilerig. (niet altijd).

Wat je kunt doen in de tussentijd is preventief dingen verwijderen. Zoals vloerbedekking op zijn slaapkamer, eventueel kleedjes (zo'n beetje alles wat stof aantrekt).

Hebben jullie huisdieren?
Merk je dat als je bij iemand met een hond of een kat bent geweest dat het dan erger is?

afbeelding van ff zo
ff zo (niet gecontroleerd)

Onze jongste heeft/had vaak bronchitis. Hij krijgt daar nu Flixitide pufje (oranje) voor, een ontstekingsremmer om te voorkomen dat hij steeds bronchitis krijgt. Daardoor is hij vrijwel nooit meer benauwd en hoeft hij zijn pufje Ventolin (blauw) ook vrijwel nooit meer. Of krijgt jullie zoontje dat ook al?
Ik zou idd een doorverwijzing naar de kinderarts vragen.

afbeelding van ano
ano (niet gecontroleerd)

min dochtertje heeft met 2.5 jaar wel een allergie test ondergaan (bloedtest)
het was even voor de zekerheid maar omdat ze het pas vanaf een jaar of 5 kunnen zeggen of ze idd ergens allergisch voor is
Toch hebben wi het gedaan omdat astma,huisstofmijt,etc in de fam voor komt
over een paar jaar gaan we haar weer testen

dus het kan wel hoor testen met de leeftijd van je zoontje

afbeelding van Mama V
Mama V (niet gecontroleerd)

Vandaag is m'n zoontje naar de peuterspeelzaal en hij is vanochtend weer aan het niezen met veel snot en begint ook weer te hoesten, hij is niet eens een paar dagen beter, kan ik bij de huisarts een verwijzing vragen voor naar de kinderarts???
want nu wil ik echt naar die arts gaan!!! Ik wil weten wat m'n zoontje heeft, zou het bronchitis kunnen zijn?

groetjes

Mama V

afbeelding van marjolein
marjolein (niet gecontroleerd)

hoi mama v

de klachten van je zoontje komen sterkte overeen met mijn dochtertje...zij is 3jaar en twee maanden...al vanaf haar geboorte is ze veel verkouden...toen ze rond de 6 maanden was kreeg ze het rs virus en werd ze heel erg benauwd...via de kinderarts is zij toen meerdere keren beneveld en ging het weer snel beter met haar...in overleg met de huisarts en kinderarts gebruiken we nu regelmatig ventolin (puffer) als tara verkouden hoest en veel benauwd is...en dat lijkt best goed te helpen...rond haar 2e verjaardag hebben we in overleg met de kno arts haar neusamandelen laten verwijderen en wat knapte ze daar toen van op...het is een hele tijd goed gegaan en zo nodig gebruikte we af en toe haar puffer...

vorige week weer op controle geweest bij de kno arts geweest om dat ze naar onze zin toch wweer iets te veel verkouden en benauwd was...hij heeft nu besloten dat haar keel amandelen er ook uit uit gehaald moeten gaan wworden (was te verwachten)...dit gaat de 15 september gebeuren...spannend !! hoop zo dat ze er van opknapt...voor de zekerheid hebben zze van de week ook bloed geprikt om te kijken of ze misschien toch ergens allergisch voor is (huisstof enz) ben heel benieuwd of daar nog iets uit gaat komen.

ik zou zeker als ik jou was eens naar de huisarts gaan voor een doorverwijzing naar de kinderarts of kno arts...hoop dat ze ook iets voor jou kunnen doen

sterkte groetjes marjolein
mama van tess* & tara

afbeelding van Esther
Esther (niet gecontroleerd)

Onze dochter heeft astma.
Ze niest en snottert ook vaak overdag. In de nacht hoest ze veel en heeft een piepende adem bij het uitademen. Ze is bij inspanning ook kortademig.
Wij hebben een pufje gekregen en dat helpt wel goed. In de nacht maak ik haar wakker en laat haar puffen, dan slaapt ze weer rustig.
Ik laat haar nu ´s avonds voor het slapen even puffen.
Er zijn veel verschillende soorten pufjes. Misschien is die voor je zoontje niet de juiste.
Wij hebben bij onze dochter nog geen allergietest gedaan.
Wel was ik bij de kinderarts doorverwezen door de huisarts. Ik zou een verwijskaart voor de kinderarts vragen.
Heeft de huisarts wel naar zijn longen geluisterd?
Hoor je zelf piepen bij het ademen bij hem?

afbeelding van Andrea
Andrea (niet gecontroleerd)

Heeft hij ook een piepende ademhaling tijdens benauwdheid? Ik zou echt doorverwijzing eisen.....

Login om te reageren