Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van Lytse
Lytse
Lid sinds mrt 2010
2 kinderen

Over twee weken wordt mijn oudste dochter 8 jaar. Ze wil graag een feestje thuis met een speurtocht, dus probeer ik zo'n feestje in elkaar te zetten. Ik heb het volgende idee:
We beginnen alsof het 'normaal' feestje met spelletjes is. We beginnen met wat drinken en gebak/cake_:_ daarna bingo, waarbij degene die bingo heeft, het cadeautje mag geven. Dan gaat de telefoon. Het is iemand die verteld dat het feestje niet zo gezellig zal aflopen, omdat hij de snoepzakjes voor mee naar huis gestolen heeft. Als ze bewijzen echte speurneuzen te zijn, kunnen ze de zakjes opsporen om toch mee naar huis te kunnen nemen. Dan begint de speurtocht. Daarbij wil ik allerlei opdrachten laten doen, waarbij ze steeds een aanwijzing krijgen over de plek waar de zakjes verstopt zijn. Maar welke spelletjes kun je nu doen tijdens een speurtocht? In onze buurt kunnen we lopen langs mijn schoonmoeder, mijn broertje en de sportclub waar ik de sleutels van de kleedkamers heb. Overige opdrachten zullen dus zonder materiaal moeten, omdat ik dat niet zomaar ergens in een speeltuin ga leggen, dan is het natuurlijk weg voor wij er komen. Ik denk er wel over om vier groepjes te maken, met begeleiding. Wie heeft er ideeën om tijdens de speurtocht te doen???
Alvast bedankt!!!

afbeelding van Mieke
Mieke (niet gecontroleerd)

Paaltjes van een houten hekje van een voortuin tellen?

Rondje rennen om een grasveld?

Een x-aantal keer schommelen in een speeltuin?

Lang zal ze leven zingen?

Bij je schoonmoeder een aardappelrace houden (lepel met aardappel erop, parcour lopen en aardappel niet laten vallen anders moeten ze opnieuw beginnen).

Springtouwen of hoepelen?

afbeelding van Erna
Erna (niet gecontroleerd)

Hier de tip om jouw man of jij vooruit te sturen een voorbereidingen te treffen. Die kan er dan ook bij blijven, totdat de groep aankomt. Zodra de groep er is gaat jouw man of jij weer snel verder om de volgende opdracht voor te bereiden. Op die manier kan het niet in de tussentijd weg worden gehaald.

Wij hadden bijvoorbeeld appels in een parkje verstopt (deel met lint afgezet), die ze allemaal moesten opzoeken. Jij zou bijvoorbeeld een opdracht kunnen verstoppen...

afbeelding van zonnestraaltje
zonnestraaltje (niet gecontroleerd)

wij hebben ook speurtochten gehouden.
plots lag er een verbrande kaart in de bus (plattegrond) de heks had de schat geppikt en de kids als prinses moesten de schat zoeken. Mijn moeder was verkleed als lieve elf daar moesten ze spek happen. daarna was mijn man verkleed als prins, die ging de kids een spreuk leren. Daarna met mij toverstaf maken. onderweg nog wat spelletjes. verder stond mijn moeder als kruidenvrouw daar moesten ze een heksentoverdrank maken. met nep spinnetjes, gummybeertjes limonade enz.. uiteindelijk kwamen we terug in de tuin en daar was me vader verkleed als heks. ze moesten de toverspreuk zeggen en de heks het drankje laten drinken. toen werd de heks lief en kregen ze de schat terug! 1 giga groot feest! zo leuk.

afbeelding van Lytse
Lytse
Lid sinds mrt 2010
2 kinderen

Dank voor jullie ideeën! Hier kan ik verder mee.
Nu alleen nog zien hoe ik bij de opdrachten aanwijzingen verwerk die leiden naar de vindplaats van het snoep.
Bedankt voor het meedenken.

afbeelding van jufjuf
jufjuf (niet gecontroleerd)

misschien met letters? Opdracht volbracht letter meegegeven.

Of een foto van het eindpunt in puzzelstukken verdelen, bij opdracht een deel van de puzzel?

Bij iedere opdracht een cryptische omschrijving van het eindpunt.

afbeelding van Lytse
Lytse
Lid sinds mrt 2010
2 kinderen

Het eindpunt is gelijk aan het beginpunt, tijdens de speurtocht krijgen ze aanwijzingen waar de schat verstopt is. Jufjuf, dat zijn leuke ideeën. Vooral de puzzel en foto vind ik leuk. De schat ligt in de zandbak, dus dat is wel te gebruiken. Dank je wel!

afbeelding van Lol
Lol (niet gecontroleerd)

Wij doen een wie is de mol spel, weet iemand daar nog opdrachten voor?

afbeelding van hey
hey (niet gecontroleerd)

verkleed iemend met wcpapier in een mumy

afbeelding van Anoniem
Anoniem (niet gecontroleerd)

gooooooooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeed idee hey!!!

afbeelding van ewoud
ewoud (niet gecontroleerd)

Alee da is plezant eeh!

afbeelding van lekkertje lon
lekkertje lon (niet gecontroleerd)

je idee is super

afbeelding van lekkertje lon
lekkertje lon (niet gecontroleerd)

je idee is super

afbeelding van lekkertje lon
lekkertje lon (niet gecontroleerd)

je idee is super

Login om te reageren