Het forum

U bent hier

Je kunt niet meer actief deelnemen aan dit onderwerp op het forum. Babybrabbel is namelijk vernieuwd! Je kunt hier op het vernieuwde Babybrabbel meepraten over dit onderwerp.
afbeelding van mama82
mama82
Lid sinds okt 2010
4 kinderen

Gisteren tijdens de 20 weken echo werd er een vleesboom gezien bij de inwendige echo.

Ik moet nu met 32 weken weer een echo om te kijken of ie niet te veel gegroeit zodat het een belemmering kan zijn tijdens de bevalling, want dan moet ik een keizersnede.

Zijn er meer dames die dit hebben meegemaakt of het nu hebben??

afbeelding van Riviera_en_baby
Riviera_en_baby
Lid sinds jan 2010
2 kinderen

hoi mama82

ik ken iemand die heeft het ook, ze hebben het ook ontdekt met de 20 weken echo en ligt ook voor de uitgang bij haar..

ze is nu 32 weken zwanger en het gaat goed, de vleesboom is niet veel gegroeid, ze zal wel een keizersnede krijgen maar miss. is dat wel omdat hij voor de uitgang ligt..

hoop voor je dat er meer reactie's komen.

afbeelding van mama82
mama82
Lid sinds okt 2010
4 kinderen

Dank je wel voor je reactie Riviera en baby.
Hij ligt niet dircht voor de ingang maar ernaast. Als hij gaat groeien gaat ie er wel voor liggen. smiley

Ik hoop ook op meer reaties

afbeelding van mama82
mama82
Lid sinds okt 2010
4 kinderen

Niemand?????

afbeelding van **d**
**d**
2 kinderen

Nou, ikke misschien... smiley Klinkt raar, maar er zit "iets" in mijn buik waarvan ze niet zeker zijn wat het is. De een denkt een vleesboom, de ander denkt een cyste. Wat het ook is, het is GROOT! Meer dan 13 cm doorsnede. Ik ben inmiddels 34 weken zwanger, en bij mij is het tot nu toe niet gegroeid. Het zit op zich ook niet in de weg, de beeb heeft het naar boven geduwd, zit als het ware op de top van mijn baarmoeder.
Het is echter wel zo groot, dat het, wat het oook moge zijn, er uit moet. Dus mocht het, om wat voor reden dan ook, uitdraaien op een keizersnede, ze dit gelijk mee willen nemen indien mogelijk. Maar het is dus geen reden om een keizersnede te doen.
Tis bij jou dus waarschijnlijk de vraag, wat gaat ie doen, en welke kant wordt ie opgeduwd... Kunt dus eigenlijk niet meer dan afwachten. Wel wat extra echo's, das dan weer een leuke bijkomstigheid smiley

afbeelding van Elisander
Elisander
Lid sinds feb 2011

Ik heb ook een vleesboom eentje die bhoorlijk aan de maat is, bij elke controle kijken ze hier ook even naar met de echo.
tot nu is is hij niet echt veel veranderd ( ben ruim 22 week zwanger)
Ik schijn hem al heel lang te hebben, zo lang je er geen last van hebt doen ze er ook niets aan allee in de gaten houden.
Tijdens de zwangerschap schijnen ze niet erg hard te groeien.

afbeelding van mama82
mama82
Lid sinds okt 2010
4 kinderen

@Elisander ze zeggen dat ze juist wel snel groeien door de zwangerschapshormonen:-(
Ik ben nu 21 weken.

@d Ja extra echo daar klaag ik niet over smiley De plaats is natuurlijk heel bepalend voor wat ze er aan gaan doen.

afbeelding van Elisander
Elisander
Lid sinds feb 2011

vreemd tegen mij is andersom gezegd ik had hem ook tijdens mijn andere zwangerschappen en toen is hij echt niet harder gaan groeien.
Zal maandag nog even aan de gyn vragen moet dan toch op controle

afbeelding van Alexandra
Alexandra (niet gecontroleerd)

Ik had een paar vleesbomen die voor zwangerschap zijn verwijderd. Een was alleen moeilijk weg te halen en is blijven zitten en gynaecoloog was verbaasd dat die tijdens zwangerschap juist kromp / kleiner werd. Vaak is tegenovergestelde het geval.

afbeelding van mama82
mama82
Lid sinds okt 2010
4 kinderen

Wat fijn dat ze allemaal wat anders zeggen. Zo weten we echt waar we aan toe zijn smiley

afbeelding van Ilja_mv_3
Ilja_mv_3 (niet gecontroleerd)

Bij mij is hij denk ik onder invloed van de hormonen gegroeid.
Ik heb 3 ks gehad, waarvan de laatste twee binnen 1 jaar tijd. Tijdens de 2e ks geen vleesboom en tijdens het openmaken voor de 3e ks ineens wel een vleesboom met als resultaat grote paniek.

Wees blij dat ze hem nu constateren, dan kan het alle kanten op. Ligt hij voor de ingang kunnen ze een ks plannen en zo niet dan kun je gewoon bevallen maar wordt het geen paniek als het om welke reden dan ook toch een ks zou moeten worden.

Ik moest een half jaar na de ks op controle en hij is verder niet gegroeid en ze doen er ook niets mee. Half vrouwelijk nederland schijnt er met een rond te lopen zonder het te weten.

afbeelding van mama82
mama82
Lid sinds okt 2010
4 kinderen

Hij ligt bij de ingang, maar niet ervoor. Als hij groeit kan hij wel voor problemen zorgen.

Ik ben ook heel blij dat we het nu alvast weten en niet voor verassingen komen.

Ze zeggen dat minimaal 1 op de 5 vrouwen het heeft vanaf 35 jaar. Ik ben 28.

afbeelding van bijna mama
bijna mama (niet gecontroleerd)

mijn gynaecoloog vertelde me dat vleesbomen tot de 24e zwangerschapsweek kunnen gaan groeien, maar daarna meestal niet meer.

Ook kunnen ze problemen geven tijdens de zwangerschap maar het hoeft niet en het hebben van een vleesboom tijdens de zwangerschap is dus zeker geen reden tot paniek. Wel alert blijven op klachten als: bloedverlies en buikpijn.

afbeelding van Melessie
Melessie
Lid sinds jul 2011

bij de 11 weken echo zagen ze wat wat ze niet konden thuis brengen, binnen 1 week in zkh een inwendige echo gemaakt.

was een vlees boom van 2 cm, 4 weken later moest ik weer een echo of die niet groeide maar gelukkig was dat niet het geval.

Met 17,20,25 weken weer een echo gehad( om andere redenen) maar hij was nog steeds niet gegroeid en hij zit boven in me baarmoeder dus een belemering voor mijn bevallig is het in iedergeval niet.

 

 

afbeelding van annotx
annotx (niet gecontroleerd)

Ik denk dat het voor iedereen verschilt, maar ik heb veel problemen gekregen door een vleesboom. Met 11 weken ontdekt en het ding groeide behoorlijk tijdens de zwangerschap en zag er echt uit alsof ik een tweeling had. Tijdens de zwangerschap weinig problemen tot de laatste paar weken. Ivm zwangerschapsvergiftiging ingeleid met 37 weken en uren gewacht maar door de vleesboom kreeg ik geen goede weeen om volledig te ontsluiten. Uiteindelijk een ks geworden en daar ontdekte ze dat door de zwaarte van het ding mijn hele baarmoeder gekanteld was en bloedtoevoer beknelde (waarschijnlijk de oorzaak waarom ik me de laatste paar weken zo beroerd voelde). Na de zwangerschap is de vleesboom vanzelf kleiner geworden, maar nu opnieuw zwanger en het ding groeit weer goed. Dit keer ook pijn in mijn zij terwijl ik nog maar 18 weken ben. Het maakt erg veel uit of de vleesboom aan de binnen of buitenkant van de baarmoeder zit voor de groei van de baby.

afbeelding van baby 1
baby 1 (niet gecontroleerd)

hadden jullie ook zo,n buikpuin , ik ben 21 weken en kan niet slapen van de pijn, moet ook heel rustig aan doen , maar ik heb zo,n stekende pijn, zit aan de onder kant van mijn baarmoeder en staalt voordurende pijn uit, 

Login om te reageren