Adoptie

Er zijn twee vormen van adoptie. Je kunt een kind uit het buitenland adopteren of uit Nederland. Wanneer je een kind adopteert, ga je een wettelijk geldige familieband aan waar verschillende rechten en plichten bij horen.

Adoptieprocedure van een buitenlands kind

Als je een kind uit het buitenland wilt adopteren heb je daar schriftelijke toestemming voor nodig. In dit document, ook wel beginseltoestemming genoemd, staat dat jij als toekomstige adoptieouder geschikt bent om een buitenlands kind te adopteren. De voorwaarden hebben betrekking op bijvoorbeeld je gezondheid, inkomen en leeftijd.

Financiële tegemoetkoming van de overheid

Sinds 1 januari 2012 krijgen adoptieouders een financiële tegemoetkoming van de overheid. Deze tegemoetkoming ontvang je als adoptieouder voor de kosten die je maakt om je adoptiekind uit het buitenland te halen, en bedraagt 3700 euro. Let op: deze tegemoetkoming geldt alleen voor adopties die tot stand zijn gekomen tussen 1 januari 2009 en 1 januari 2013. Ook moeten de gezinnen in Nederland wonen.

Een Nederlands kind adopteren

Ook als je een Nederlands kind wil adopteren, moeten bepaalde voorwaarden worden voldaan. Zo mag het kind niets meer te maken hebben met zijn biologische ouders. Daarnaast mag het leeftijdverschil tussen het kind en de adoptieouders niet groter zijn dan 40 jaar. Een rechter bepaalt of het kind geadopteerd mag worden of niet. De kosten voor de gerechtelijke procedure moeten door jou als adoptieouder worden betaald. Soms kan een deel van de kosten worden vergoed door de overheid.

Media Filter
anna ndoh Mayer

dinsdag 8 november 2016 3:22

Adoptie

Hallo contact chenjoseph@zoho.com Als u geïnteresseerd bent in de kinderopvang adoptie zijn, Mijn man en ik overgenomen uit hier particulier

Anna

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×