Alleenstaande ouders

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek is maar liefst 1 op de 6 gezinnen een eenoudergezin. Om in kosten te compenseren betaalt de overheid, in de vorm van kinderbijslag, mee aan de opvoedingskosten die gemaakt worden. Kinderbijslag wordt uitgekeerd voor kinderen tot 18 jaar oud.

Alimentatie

Als er sprake is van een onderhoudsplicht kan je alimentatie vragen. Er is alleen een onderhoudsplicht voor voormalige partners als er sprake was van een huwelijk of samenlevingscontract, en één van de partners niet in zijn of haar eigen levensonderhoud kan voorzien. Voor kinderen is er altijd een (erkende) onderhoudsplicht. Deze plicht geldt tot je kind financieel zelfstandig is, door bijvoorbeeld werk of tot hij 21 jaar oud is.

Kinderopvang

Wanneer je als alleenstaande ouder werkt, heb je natuurlijk een oppas nodig. Je kunt van de belastingdienst een tegemoetkoming kinderopvang ontvangen, als je één of meerdere kinderen hebt die naar een formeel erkende kinderopvang gaan.

Verzekeringen

Als je kind wordt geboren, is het belangrijk dat je dit aan je verzekeringsmaatschappij doorgeeft. Zo kan hij worden bijgeschreven op je polis. Verzekeringen en gemeentelijke belastingen worden duurder als je een kind hebt, omdat je niet langer als alleenstaande wordt aangeslagen maar als gezin.

Media Filter
shamim

woensdag 22 juni 2016 9:42

Op zoek naar alleenstaande ouders die in de schuldhulpverlening traject zitten of hebben gezeten

Ik ben een alleenstaande moeder, ik volg momenteel een HBO studie sociale juridisch dienstverlening en ben bezig met mijn afstudeeronderzoek. Het onderzoek over de ingevoerde wet gemeentelijke schuldhulpverlening in 2012 en de mogelijk gevolgen voor de dowlgroep alleenstaande ouders. Het doel van het onderzoek is om de invloed van de ingevoerd  wet onder de doelgroep alleenstaande ouders  inzicht te brengen, behoeften en ervaringen van alleenstaande ouders in kaart te brengen en te kijken in hoeverre draagt schuldhulpverlening aansluit bij deze behoeften.   

 Ik zou graag alleenstaande ouders wilen interviewen die in de schuldhulpverlening traject hebben gezeten of nog steeds zitten. Wilt u mee doen aan het onderzoek graag reageren via mijn email: matovushamim@yahoo.com. 

Alvast bedankt!

Belinda

vrijdag 25 maart 2016 12:07

Moe van datingsites…maar…...

Hallo,

Het volgende bericht wil ik graag aan een ieder laten zien, want zolang er hoop is....

Voor degene die het nog niet weten, er wordt vaak gesproken over datingsites, maar eerlijk gezegd denk ik dat die nieuwe site veel belovend is, daar heb ik bepaalde dingen van gehoord, die mij in ieder geval een totaal nbieuwe kijk geven op het woord "datingsite

Tijdens een gala in Eindhoven sprak ik iemand van www.avindtdating.nl die vertelde mij dat het in de datingwereld een grote droevenis is, je komt zelfs lidmaatschappen tegen van rond de 30 euro per maand, is toch van de zotte.

Ik heb gekozen af te wachten, want wil niet alleen bladeren en hopen iemand tegen te komen, ik wil er graag bij worden geholpen hahahaha ben heel benieuwd 18 april gaat die zwik daar los. Misschien spreken we elkaar daar, een leuk spel, een Mona hahaha te geek, klonk erg goed allemaal, nu kijken of hun nakomen van hetgeen ik allemaal hoorde.

Succes

 

BlondeMilf 13 maart 2016 19:56

Marokkaanse mannen betere minnaars dan Negers en Blanke Mannen.

Wat is dat toch met marokkaanse mannen en seks? Ze zouden een enorm geslacht hebben en ontzettend goed zijn in bed. Niet voor niks wordt gezegd: once you go moroccan men, you’ll never go black men . Maar presteren de Marokkaanse mannen echt zoveel beter dan hun blanke en zwarte concurrentie?

Grootte

Ten eerste wordt gezegd dat marokkaanse mannen een grotere penis hebben dan Negers en Blanke. Als we naar de statistieken kijken, blijkt dit wel te kloppen. De grootste piemels ter wereld zijn te vinden in Marokko. Ook in Arabische landen zijn ze gemiddeld wat groter dan in Europa. Het lijkt dus zo te zijn dat Marokkaanse mannen gemiddeld groter geschapen zijn. Daarnaast komt een marokkaanse penis ook gewoon wat indrukwekkender over dan een zwarte en wit exemplaar.

Lichaam

Maar niet alleen zijn penis is indrukwekkend, een marokkaanse man ziet er sowieso interessant uit. Zijn licht getinte kleurtje, grote lichaam en gespierde armen zorgen bij veel vrouwen voor kriebels. Vooral blanke en zwarte vrouwen vinden het maar wat spannend om met zo’n mooi lichaam het bed te delen.

Betrokken minnaar

Daarnaast zouden marokkaanse mannen geïnteresseerde en betrokken minnaars zijn. Ze hebben niet alleen oog voor de lichamelijke behoeftes van vrouwen, maar ook voor het psychische gedeelte.

Ritme

In bed wordt natuurlijk veel bewogen en dus zou het ook nog iets met het ritme van mannen te maken kunnen hebben. Tenslotte hebben marokkaanse mannen een veel beter gevoel voor ritme dan blanke mannen en negers
In je hoofd

Het grootste deel van de ervaring tijdens de seks heeft echter niks te maken met grootte of bewegingen, maar zit in je hoofd. Sommige vrouwen hebben voor zichzelf besloten dat ze het lekkerder vinden met een marokkaanse man en zullen dan ook niet snel meer seks met een blanke man en donkere man proberen. Ze raken opgewonden van het idee of door de uitstraling van de marokkaanse mannen. Dit heeft dus niks met de daadwerkelijke prestaties tussen de lakens te maken.

Maar of er nou echt iets is als een bepaald volk of een bepaalde huidskleur die aangeeft hoe goed mannen in bed zijn? Ik betwijfel het. Seks is namelijk niet alleen lichamelijk, het is de hele ervaring. Als je tot over je oren verliefd bent op iemand, kan dit al zoveel doen. Dus zijn marokkaanse mannen echt beter in bed? Veel vrouwen zullen het misschien beamen, maar het blijft een persoonlijke voorkeur.

Hrow

dinsdag 15 december 2015 22:02

Alimentatie

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier. Ik wilde eens kijken of ik hier met andere mensen kan kletsen die misschien in hetzelfde schuitje hebben gezeten of zitten net zoals ik.

Ik ben 2 jaar geleden gescheiden en heb samen met mijn ex een zoon van 6 jaar. Nu is mijn ex behoorlijk dwars (vooral na het nieuws dat ik zwanger ben van mijn nieuwe partner) en weigert hij nog langer alimentatie te betalen omdat hij dit zogenaamd niet kan betalen. Helaas is dit al de zoveelste keer en ben ik nu genoodzaakt om het LBIO in te schakelen. Een heel dubbel gevoel want ene kant wil ik geen oorlog en het zo goed mogelijk houden  voor mijn zoon. Andere kant moet ik mezelf nu beschermen tegen alle spanningen.

Zijn er misschien meer mensen die hier ervaringen mee hebben? Dan zou ik graag horen hoe dat is gegaan of hoe het is afgelopen.. Aangezien ik het best wel "eng" vind dat het zover heeft moeten komen...

Julie Windhorst

woensdag 25 november 2015 21:17

Elke week weer..

Elke week weer..

Elke week weer afscheid nemen van mijn dierbaarste bezit. Iedereen zegt me dat het went, dat ik eens tijd voor mezelf heb. Maar eerlijk gezegd heb ik geen seconde rust in mijn hoofd als ze bij haar vader is. 

Op vrijdagmiddag stopt hij voor de deur. En nee, hij stapt niet even uit voor een beleefde: "hoe is 't?". Ik krijg een stevige knuffel van mijn kleine meid en een "mam, ik ga je missen!". Nog één keer zwaaien en een "doeiiii mam!". Weer 48 uur zonder mijn grote liefde. Wat gaan we doen om de tijd te doden? Zullen ze al veilig thuis zijn? Zal ze me niet te erg missen? Mag ze bellen als ze verdrietig is en me mist? Nee, zo kunnen we de tijd niet doden.. Wat zal ik eens eten vanavond? Geen honger.. Wie zullen we eens bellen? Oké, we gaan de kroeg in.. Of een avondje lekker op stap. Dan zijn er zeker alweer 10 uur voorbij voordat ik langs je lege kamer loop en me bedenk dat ik daar nu niet naar binnen hoef te gaan om je nog een kus te geven. 

Zaterdag.. Natuurlijk veel te vroeg wakker. Boodschappen doen? Bleeghh.. Geen zin in! Shoppen? Tja.. Misschien vrolijkt dat me op! Kom ik thuis met een frozen shirtje, een lekkere warme muts voor als je buiten speelt en een paar bijpassende handschoentjes. Maar er zijn wel weer een paar uur voorbij. Zaterdagavond, toch maar weer de hort op.. Het is zo stil zonder jou! Ja hoor, het is best gezellig! We lachen en drinken een wijntje. Ik zou het allemaal niet missen. Wat ik mis ben jij. Zondagochtend.. Toch maar even boodschappen doen. Kunnen we vanavond eindelijk weer samen eten! Om 16:00 zie ik elke auto die voorbij rijdt. Om 16:15 loop ik heen en weer door de huiskamer. En om 16:30 ben je eindelijk hier! Hij zet je vanuit zijn stoel op de straat, propt je tas in je handen, geeft je een kus en rijdt weg. "Mamaaaa, ik heb je zo gemist!!" En op dat moment heeft mijn hoofd weer rust. Je bent veilig thuis!! Je komt op schoot zitten en verteld over je weekend. Op het moment dat je weer een beetje rust in je kont hebt begint het gesnik.. Jouw pijn is mijn pijn en ik weet wat er gaat komen. "Mama, zal je het niet tegen papa zeggen?" "Nee, liefje.. Ik beloof het". "Papa zegt dat je een kutmoeder bent, maar dat vind ik niet. Maar als ik dat tegen papa zeg, zegt hij dat ik maar naar huis moet lopen.." Wat moet je zeggen? Wat kan je eraan doen? Zij heeft genoeg aan:"het komt wel goed lieverd! Dat zou papa toch nooit doen!" 

Julie Windhorst

woensdag 25 november 2015 20:57

Alleenstaande moeder met dochtertje van vier

Elke week weer..

Elke week weer afscheid nemen van mijn dierbaarste bezit. Iedereen zegt me dat het went, dat ik eens tijd voor mezelf heb. Maar eerlijk gezegd heb ik geen seconde rust in mijn hoofd als ze bij haar vader is. 

Op vrijdagmiddag stopt hij voor de deur. En nee, hij stapt niet even uit voor een beleefde: "hoe is 't?". Ik krijg een stevige knuffel van mijn kleine meid en een "mam, ik ga je missen!". Nog één keer zwaaien en een "doeiiii mam!". Weer 48 uur zonder mijn grote liefde. Wat gaan we doen om de tijd te doden? Zullen ze al veilig thuis zijn? Zal ze me niet te erg missen? Mag ze bellen als ze verdrietig is en me mist? Nee, zo kunnen we de tijd niet doden.. Wat zal ik eens eten vanavond? Geen honger.. Wie zullen we eens bellen? Oké, we gaan de kroeg in.. Of een avondje lekker op stap. Dan zijn er zeker alweer 10 uur voorbij voordat ik langs je lege kamer loop en me bedenk dat ik daar nu niet naar binnen hoef te gaan om je nog een kus te geven. 

Zaterdag.. Natuurlijk veel te vroeg wakker. Boodschappen doen? Bleeghh.. Geen zin in! Shoppen? Tja.. Misschien vrolijkt dat me op! Kom ik thuis met een frozen shirtje, een lekkere warme muts voor als je buiten speelt en een paar bijpassende handschoentjes. Maar er zijn wel weer een paar uur voorbij. Zaterdagavond, toch maar weer de hort op.. Het is zo stil zonder jou! Ja hoor, het is best gezellig! We lachen en drinken een wijntje. Ik zou het allemaal niet missen. Wat ik mis ben jij. Zondagochtend.. Toch maar even boodschappen doen. Kunnen we vanavond eindelijk weer samen eten! Om 16:00 zie ik elke auto die voorbij rijdt. Om 16:15 loop ik heen en weer door de huiskamer. En om 16:30 ben je eindelijk hier! Hij zet je vanuit zijn stoel op de straat, propt je tas in je handen, geeft je een kus en rijdt weg. "Mamaaaa, ik heb je zo gemist!!" En op dat moment heeft mijn hoofd weer rust. Je bent veilig thuis!! Je komt op schoot zitten en verteld over je weekend. Op het moment dat je weer een beetje rust in je kont hebt begint het gesnik.. Jouw pijn is mijn pijn en ik weet wat er gaat komen. "Mama, zal je het niet tegen papa zeggen?" "Nee, liefje.. Ik beloof het". "Papa zegt dat je een kutmoeder bent, maar dat vind ik niet. Maar als ik dat tegen papa zeg, zegt hij dat ik maar naar huis moet lopen.." Wat moet je zeggen? Wat kan je eraan doen? Zij heeft genoeg aan:"het komt wel goed lieverd! Dat zou papa toch nooit doen!" 

Joly1964

dinsdag 21 juli 2015 20:25

Slaap probleem

Hallo allemaal.

ben een trotse oma van onze 2 jarige kleinzoon.

pap en mam zijn een jaar uit elkaar waardoor pa weer thuis woont en daardoor zien we de kleine regelmatig en veel slapen 

omadag middagslaap gaat perfect pa is werken maar dan de nachten zijn een drama hij slaapt niet door papa mag niet weg moet bij hem slapen en wordt rond de klok van 2 3 wakker en wil dan spelen .

zelf merk ik dat de kleine stapelgek van zijn papa is en als hij opgehaald wordt door de moeder is het ook krijsen we zijn dan ook bezig om een half uur van te voren te zeggen dat mama zo kom  en dan zegt hij al van niet met mama mee

een papa's kind dus.

wie heeft er tips voor ons  moet hij toch in eigen bed en laten huilen(daar kan zijn papa niet tegen vind hij zielig)

Ps zelf denk ik dat het verlatingsangst is

hoop op tips en alvast bedankt

joly

Annetke

woensdag 13 mei 2015 0:05

Vader in buitenland

Hey dames, ik ben een aan het eind van mijn zwangerschap. De kleine komt hopelijk rond de 22ste van juni zoals voorspeld, maar ik reken erop dat het langer duurt omdat ik mijn geduld bijna niet meer op kan. Nou woont haar vader waarschijnlijk nog minstens een jaar in het buitenland, dus word ik voor deze tijd alleenstaande moeder. 

Nou vroeg ik me af of er nog tips of adviezen zijn die jullie me kunnen geven, ook mbt uitkeringen omdat ik nog een half jaar studeer. Natuurlijk heb ik zelf ook het een en ander uitgezocht en geregeld, maar ieder advies is mooi meegenomen en kan ik vast goed gebruiken 

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×