Allergie & kids

Allergie is een afweerreactie op een gewone stof. Het lichaam reageert op een gewone stof alsof het een ziektekiem is. Niet alleen volwassenen en kinderen kunnen last hebben van allergieën, maar ook veel baby’s zijn allergisch. Van alle baby’s die geboren worden, heeft twee tot zes procent een koemelkallergie. De meeste kinderen groeien hier over heen als ze ongeveer 2 of 3 jaar oud zijn.

Aanleg voor allergieën

Als je kind een voedselallergie heeft, hoeft dit niet voor altijd te zijn. Veel kinderen groeien over hun voedselallergie heen, wanneer ze 4 of 5 jaar oud zijn. Wel blijft je kind aanleg houden voor allergieën. Het kan zijn dat je kind bijvoorbeeld last krijgt van hooikoorts of gevoelig wordt voor huisdieren. Ook kan je kind als hij ouder is opnieuw last krijgen van een voedselallergie.

Meest voorkomende kinderallergieën

Ongeveer 40 procent van de kinderen heeft last van een allergie. Naast erfelijkheid speelt ook onze manier van leven hier een rol in. Doordat we steeds hygiënischer leven, verzwakken we onze immuunsystemen. De meest voorkomende allergieën bij kinderen zijn koemelk-, gluten- en huisstofmijtallergie, allergische astma en eczeem.

Media Filter
rennie242

donderdag 15 september 2016 16:02

Hinder van rook van een vuurkorf

Mijn kind heeft veel hinder van de rook van een vuurkorf hier in de buurt. Is deze rook ook schadelijk? Er wordt laminaat en ander materiaal ingedaan? Tijdje geleden was houtrook in het nieuws?

 
Candice

maandag 17 maart 2014 15:07

Onderzoek naar voedselallergie

In dit filmpje zie je hoe een onderzoek naar allergieën er aan toe gaat.

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×