Allergische astma

Er zijn meerdere soorten astma, die zich door verschillende klachten kunnen uiten. Kinderen met astma hebben een chronische ontsteking aan de longen. De slijmvliezen in de longen zijn dan altijd geïrriteerd. Dit kan veel klachten veroorzaken.

Allergische astma bij kinderen

Astma maakt de longen van je kind extra gevoelig voor prikkels. Kinderastma wordt vaak veroorzaakt door een allergische reactie aan de luchtwegen. Je kind krijgt het benauwd zodra hij prikkels inademt waar hij allergisch voor is. Deze prikkels kunnen bijvoorbeeld stuifmeel, huisstofmijt, pollen of huidschilfers van (huis)dieren zijn.

Ook voedingsstoffen of bestanddelen van medicijnen kunnen een aanval uitlokken bij allergische astma. Niet ieder kind reageert hetzelfde op bepaalde prikkels. Sommige kinderen reageren ook op niet-allergische prikkels, zoals bijvoorbeeld kou, mist of vochtige lucht. Gelukkig zijn er voldoende medicijnen tegen allergische astma.

Media Filter
Lelievd

dinsdag 1 december 2015 20:04

Gezocht! Mama’s ( of papa’s )  van kinderen met astma.

Hallo, 
 
Ik ben een (af)studerende mama van 23. Ik studeer HBO bouwkunde en moet als deelopdracht voor het afstuderen een onderzoek doen. Ik heb ervoor gekozen om onderzoek te doen naar het ontwerpen van een allergeenarme school. 
Hiervoor het ik achtergrond informatie nodig, anders dan de informatie die op internet te vinden is. (De informatie op internet is heel algemeen, en ik wil juist graag de ervaring van de gebruiker zelf weten.) Daarom ben ik op zoek naar ouders van kinderen met astma/overgevoelige luchtwegen. En ik hoop via deze weg ouders te vinden die een aantal vragen willen beantwoorden.
Bent u een mama (of papa) van een (schoolgaand) kind met astma en wilt u mij helpen, stuur mij dan een berichtje. Alvast bedankt!
Groetjes Lelievd
rennie242

zaterdag 19 september 2015 19:46

Baby ziek van de rook door vuurkorf

Baby van 6 maanden oud moet 2 dagen hoesten. Dit ten gevolge van blootstelling van een vuurkorf die de buurman in werking had. De ouders wisten niet dat er een vuurkorf aan stond. De rooklucht drong binnen op de slaapkamer van de baby. De baby heeft 2 dagen lang flink moeten hoesten. Heeft u soort gelijke ervaringen? Dan wil ik u dringent verzoeken dit door te geven aan de GGD. Kijk op http:/www.ggd.nl voor de GGD in jouw buurt.

Geef tevens een melding door op http://www.rookoverlast.bromtonen.nl

Uit onderzoek blijkt dat weinig mensen een klacht indienen bij de gemeente. Zie www.rookoverlast.pieptonen.nl voor overzicht van klachten per gemeente. 

Wie weet meer? 

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×