Glutenallergie

Glutenallergie uit zich in symptomen zoals chronische diarree, constipatie, opgezette buik, weinig eetlust en ondergewicht. Als je kind een glutenallergie heeft, neemt zijn lichaam niet alle voedingsstoffen op die hij binnen krijgt en beschadigen de gluten het slijmvlies van zijn dunne darm. De enige oplossing voor een glutenallergie, is glutenvrij eten.

Waar zitten gluten in?

Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe. Producten die hiervan gemaakt zijn, bevatten dus gluten. Denk bijvoorbeeld aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Ook zit gluten in producten waarvan je het niet zo snel verwacht, zoals soep, bier, sauzen en sommige snoep- en ijssoorten.

Bezoek de huisarts

Denk je dat je kind een glutenallergie heeft? Maak dan een afspraak bij de huisarts. Begin niet zelf aan een glutenvrij dieet, voordat de huisarts heeft vastgesteld dat je kind inderdaad een glutenallergie heeft.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×