Je baby – week 1

Gefeliciteerd! Je bent moeder geworden. De kraamweek is aangebroken. Een spannende week waarin jij en je baby aan elkaar kunnen wennen. Gelukkig is de kraamverzorgster er om jou en je partner de ‘fijne kneepjes’ van het ouderschap bij te brengen.

Beginnen met borstvoeding

Borstvoeding geven gaat niet vanzelf en het is volkomen normaal dat jij en je baby hier aan moeten wennen. Een goede begeleiding van de kraamverzorgster is belangrijk. De eerste 6 weken staan in het teken van oefenen en op elkaar ingespeeld zijn. Gun jezelf de tijd om handig te worden in het aanleggen en voeden van je baby. Je zult merken dat het daarna vanzelf gaat. 

Welke flesvoeding past bij je baby?

Soms zijn er omstandigheden waardoor je kunstvoeding aan je baby moet geven of misschien vind je dit gewoon een fijner idee. Voel je geen slechte moeder omdat je hiervoor kiest. De kwaliteit van flesvoeding in Nederland is hartstikke goed. Overleg samen met de kraamverzorgster welke voeding het beste bij je baby past. Probeer een voeding minimaal 2 weken uit. Het vaak wisselen van voeding of overstappen naar een andere merken kan problemen veroorzaken. 

De hielprik

In de eerste week na de geboorte wordt de hielprik afgenomen. Met de hielprik kan een aantal zeldzame erfelijke ziektes worden opgespoord. Een medewerker van de thuiszorg, de GGD of de verloskundige komt thuis bij je langs om de hielprik af te nemen.

Lees hier alles over week 2

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×