Je baby – week 2

In de kraamperiode herstel je van de bevalling en leren jij en je baby elkaar kennen. De kraamtijd duurt officieel 6 weken, maar het kan ook dat je langer nodig hebt om te herstellen en te wennen aan het moederschap.

Ongecontroleerde bewegingen

In de eerste weken na de geboorte beweegt je baby nog ongecontroleerd. Na ongeveer 3 maanden worden deze bewegingen vloeiender.

Je baby’s ademhaling

De besturing van het ademhalingssysteem van je baby is nog niet volgroeid. In de eerste weken zal zijn ademhaling nog onregelmatig klinken. De ene keer diep en onrustig, de andere keer licht en snel. Na ongeveer 4 maanden heeft je baby een rustige ademhaling. 

Huilen is communiceren

Een baby van 2 weken oud kan veel en vaak huilen. Het is ook zijn enige manier om te kunnen communiceren. Door goed naar zijn gehuil te luisteren, kun je horen wat er aan de hand is. Heeft hij honger of krampen? Of is hij juist moe of boos? 

Het navelstompje

Ergens aan het begin van deze week zal het navelstompje eraf vallen. Misschien is er hij er zelfs al af gevallen. Het navelstompje droogt het snelst als er lucht bij komt. Dep het stompje voorzichtig droog als je baby in bad is geweest. Als het stompje eraf is, kan het navelhof een beetje bloeden. Maak het dan bij elke verschoning voorzichtig schoon met wat alcohol. Als de navel goed droog is, hoef je niks te doen.

Lees hier alles over week 3

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×