Je baby – week 3

Je baby is alweer 3 weken oud en ontwikkelt zich verbazingwekkend snel. Hij kan misschien al af en toe omhoog kijken door zijn hoofd omhoog te doen als hij op zijn buik ligt. Ook zal hij zijn hoofd draaien naar de richting waar het geluid vandaan komt. 

Je baby & slapen

Je baby slaapt nog steeds veel, terwijl jij en je partner waarschijnlijk weinig rust krijgen. Probeer een uurtje slaap te pakken als je baby ook ligt te slapen. Vaak hebben jonge ouders de neiging om juist op die momenten wat in het huishouden te doen. Het huishouden komt wel weer, voor nu is het belangrijk dat jij je rust pakt en goed herstelt. 

Nieuw leven als moeder

De eerste periode met een baby ervaren veel jonge moeders als pittig. Ondanks dat je geniet, is het volkomen normaal dat je moet wennen aan je nieuwe leven als moeder. Bovendien helpt het slaaptekort, in combinatie met het huilen van je baby, zeker niet mee. Praat erover met je partner of met andere jonge ouders. Vergeet niet dat dit een fase is en het alleen maar makkelijker wordt.

Naar buiten met je baby

Wandelen met je baby is niet alleen goed voor hem, maar ook voor jou. Je baby valt vast door het gehobbel lekker in slaap en jij bent er even uit. Luister goed naar je lichaam en ga niet gelijk een heel lang stuk wandelen.

Lees hier alles over week 4

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×