Je baby – week 4

Langzaam begin je te wennen aan je nieuwe leven als moeder. Het verschonen, voeden en wassen van je baby gaat steeds makkelijker en er ontstaat meer een routine.

Praten met je baby

Je baby probeert al een klein beetje te ‘praten’. Hij maakt kreun- en persgeluidjes. Reageer op zijn gebrabbel en praat veel tegen hem. Het voelt voor hem vertrouwd om jouw stem te horen. Bovendien is het goed voor zijn taalontwikkeling. Hij zal aandachtig naar je kijken als je tegen hem praat.

Wat ziet je baby?

Je baby ziet nog niet nog niet heel scherp, maar hij herkent je aan jouw geur, stem en warmte. Hij zal voornamelijk naar jouw haargrens kijken, want dit contrast is het scherpst. Rond deze periode kan je baby op korte afstand voorwerpen volgen die voor hem bewegen.

Zo stimuleer je zijn zintuigen

Het stimuleren van de zintuigen is goed voor de ontwikkeling van de hersenen. Dit is het moment om een muziekmobiel op te hangen in de box . Misschien reageert hij al op de felle kleuren, de geluiden en de ronddraaiende figuurtjes.

Lees hier alles over week 5

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×