Je baby – week 6

Je baby wordt steeds sterker. Als je hem op zijn buik legt, kan hij al even zijn hoofd optillen. Je kan zijn nekspieren stimuleren door een voorwerp langzaam rond zijn hoofd in het gezichtsveld te bewegen. 

Het eerste lachje

Misschien heeft je baby al naar je gelachen. Anders is de kans groot dat hij dat binnenkort gaat doen. Zijn ogen gaan stralen en er verschijnt een brede lach op zijn gezicht. Naast de eerste stapjes en woordjes, is de eerste lach ook een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van je kind. 

Praten met je baby

Als je tegen je baby praat, zal hij met zijn hoofd naar je toedraaien. Hij brabbelt er nu op los. Reageer op zijn geluiden en houdt oogcontact met hem. Zo stimuleer je het maken van contact. 

Een fopspeen gebruiken

Een fopspeen biedt je baby troost en veiligheid. Ook voorziet het hem in zijn natuurlijk zuigreflex. Er zijn veel discussies of een fopspeen goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Zo zou een kind op lange termijn door de fopspeen gebitsproblemen kunnen krijgen of gaan slissen. Het is daarom verstandig om het zuigen op een speen te beperken tot het tweede jaar.

Lees hier alles over week 7

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×