Je baby – week 7

Je baby groeit hard en is inmiddels alweer bijna 2 maanden oud. Zijn bewegingen zijn niet meer zo schokkerig als in het begin en worden steeds vloeiender. 

Ontdekken met handen en voeten

Je baby ontdekt steeds meer. Zijn handen en voeten worden opeens heel interessant. Zijn gebuilde vuistjes gaan open en hij ontdekt zijn vingers. Zijn hoofd kan hij steeds beter overeind houden als je hem op zijn buik legt. Oefen dit een paar keer per dag, zo worden zijn nekspieren goed getraind. Geef je baby voldoende ruimte om met zijn benen en armen te bewegen. Leg hem bijvoorbeeld op een kleed onder de babygym. 

Eerste vaccinaties

Binnenkort komen de eerste prikjes eraan. Het is logisch dat je hier zenuwachtig voor bent, maar besef dat de vaccinaties je baby beschermen tegen verschillende ziektes. Na de vaccinaties kan je baby wat lichte verhoging hebben en huilerig zijn. Het immuunsysteem is hard aan het werk om antistoffen aan te maken tegen de stof die ingeënt is. Heeft je baby hoge koorts, neem dan gelijk contact op met je huisarts.

Lees hier alles over week 8

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×