Je baby – week 12

Je baby is alweer 12 weken oud en heeft de afgelopen maanden gigantisch veel geleerd. Hij ziet nog steeds niet heel scherp maar wel al beter en verder. Hij herkent jou nu niet alleen meer aan jouw stem, maar ook aan je uiterlijk. 

Starten met voorlezen

Je kunt nu al beginnen met voorlezen aan je kind. Dat heeft zeker nut. Hij leert door de toon van je stem, klanken en timing een taalritme herkennen. Dit helpt hem uiteindelijk te leren praten. Neem dagelijks de tijd om je baby voor te lezen. Dit hoeft niet lang te duren, want de concentratieboog van je kind is kort. Kies bij voorkeur een boek uit met veel plaatjes en opvallende kleuren. 

Zwangerschapskilo’s kwijtraken

Gezond eten en regelmatig bewegen is de beste manier om je figuur terug te krijgen. Als je een keizersnede hebt gehad, mag je pas weer vanaf nu beginnen met sporten. Luister goed naar je lichaam en ga niet gelijk te fanatiek van start. Wandelen is een goede oefening om mee te beginnen. Ook zwemmen is ideaal om weer in vorm te komen. Geef je borstvoeding, dan is streng diëten uit ten boze. Geef je lichaam de tijd om weer de oude te worden.

Lees hier alles over week 13

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×