Je baby – week 14

Je baby kan vanaf nu gehecht raken aan bepaalde speeltjes. Als je een speeltje afpakt, kan hij verdrietig worden en huilen. Als je baby dingen wil grijpen, gaat het nog wel eens mis. Dat komt omdat zijn oog-hand-coördinatie nog niet helemaal is ontwikkeld. 

Reageren op zijn spiegelbeeld

Zet je baby eens voor de spiegel en kijk hoe hij reageert. Hij zal nog niet echt snappen dat hij naar zichzelf kijkt, maar hij vindt het wel reuze interessant om zijn spiegelbeeld te zien. 

Alles in zijn mond stoppen

Je baby gebruikt zijn mond om voorwerpen te ontdekken. Hij stopt de dingen in zijn mond omdat hij zijn handen nog niet onder controle heeft, maar zijn tong en tandvlees wel. Let er op dat er geen gevaarlijke voorwerpen in zijn buurt liggen. 

Kiekeboe spelen

Vergeet niet dat je baby het meeste leert van jou. Speel eens kiekeboe met je baby. Leg een doekje over zijn gezicht, trek dit na twee tot drie seconden weg en zeg met een hoge stem en een lachend gezicht ‘Kiekeboe’. Reken maar dat hij dit leuk vindt. 

Lees hier alles over week 15

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×