Je baby – week 15

Het is logisch dat je als moeder de neiging hebt gelijk te reageren zodra jullie kind begint te huilen.  Probeer je partner de ruimte te geven, zodat hij ook een deel van de zorg op zich neemt. Laat hem ook jullie baby naar bed brengen, de fles geven, verschonen of met de baby boodschappen doen.

Klaarmaken voor het eerste hapje

Hoewel je nog niet mag starten met vaste voeding, kun je je er wel al op voorbereiden. Haal alvast de juiste spullen in huis, zoals een stevig lepeltje, kleurrijk kommetje, paar slabbetjes en een staafmixer of keukenmachine. Ook is het goed om je te verdiepen in het eerste hapje dat je wilt geven aan je baby. Kies voor natuurlijke ingrediënten en simpele smaken, zoals peer, banaan en worteltje. 

Van wieg naar ledikant

Je baby groeit als kool en is zijn wieg misschien al ontgroeid. Tijd voor een ledikant! Een ledikant is een veilige slaapplek voor kinderen tot ongeveer 2,5 jaar. Veiligheid staat voorop. Let daarom bij de aankoop van een ledikant erop dat hij minimaal 55 centimeter breed is en de afstand tussen de spijlen tussen de 4,5 en 6,5 centimeter ligt. Bovendien moet het bed stevig zijn en splintervrij.

Lees hier alles over week 16

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×