Je baby – week 16

Als je baby blij en enthousiast is, kan hij vrolijk kraaien en geluidjes maken. Je baby geniet ervan als je hierop reageert. Je kunt zo hele ‘gesprekken’ met hem voeren. Het maken van geluidjes gaat vaak samen met bellen blazen, kwijlen en het tuiten van de lippen. 

Vliegtuigje spelen

Nu je baby zijn hoofd omhoog kan houden, vindt hij het geweldig om vliegtuigje te spelen. Houd je baby stevig vast met zijn rug richting de grond. Laat hem door de kamer vliegen en maak soepele bewegingen van hoog naar laag. Maak er ook nog geluid bij en succes is verzekerd. 

Je huis babyproof maken

Heb jij al een EHBO-kit in huis? Je baby kan zich nu nog niet voortbewegen, maar voor je het weet kruipt hij de kamer rond. Tijd dus om het huis veilig te maken en pleisters in huis te hebben als hij zich bezeert. Beveilig alle stopcontacten waar je kind straks bij kan en berg schoonmaakmiddelen goed op. Zorg bovendien dat scherpe hoekjes in huis voorzien zijn van hoekbeschermers en dat er bij voorkeur geen tafelkleed op tafel ligt.

Lees hier alles over week 17

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×