Je baby – week 20

Je baby vindt het leuk om naar je te kijken als je praat. Als je een telefoongesprek voert, zal hij je blijven aankijken. Hij probeert geluiden en gebaren na te doen. Ook lacht hij om grappige gelaatsuitdrukkingen. 

Bang voor vreemden

Rond deze periode kan je baby last krijgen van eenkennigheid. Hij is angstig voor vreemden. Dwing hem vooral niet om bij voor hem onbekenden op schoot te zitten. Hij geeft duidelijk zijn eigen tempo aan. Wel is het goed dat hij met genoeg anderen in contact komt. Eenkennigheid is heel normaal en hoort bij het hechtingsproces van je kind. Gelukkig is het een fase en gaat het weer voorbij. 

Troosten of laten huilen?

Veel ouders vinden het een lastige keuze: moet ik mijn baby even laten huilen of gelijk troosten? Besef dat een jonge baby nog niet begrijpt dat hij met huilen zijn ouders kan manipuleren. Vroeger werd het advies gegeven om jonge baby’s te laten huilen, dat zou goed zijn voor de longetjes. Natuurlijk kun je je baby een paar minuten laten huilen, want sommige baby’s huilen zichzelf in slaap. Laat je baby alleen niet lang huilen. Hij raakt dan overstuur en voelt zich onveilig. Door hem te troosten voelt je baby zich meer geborgen.

Lees hier alles over week 21

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×