Je baby – week 25

Nu je baby een half jaar oud is, maakt hij een grote sprong in zijn ontwikkeling. Zijn uiterlijk verandert niet alleen veel, ook  wordt hij steeds zelfstandiger. Het is indrukwekkend om te zien hoe snel hij zich in een half jaar tijd heeft ontwikkeld. 

Luisteren en kijken

Je baby is nieuwsgierig en wil dolgraag de wereld om hem heen ontdekken. Stel hem regelmatig bloot aan verschillende geluiden, geuren en texturen. Ga met hem naar buiten. Reken maar dat hij vol bewondering naar de bomen, andere mensen en de lucht kijkt. 

Smaken leren waarderen

De meeste baby’s zijn al begonnen met vaste voeding of gaan daar nu mee beginnen. Het is goed om jonge kinderen te laten wennen aan verschillende smaken. Hierdoor breid je zijn smaakpalet uit en werk je gezonde eetgewoonten in de hand. Vindt je baby iets niet lekker? Blijft het hem dan geven, maar probeer telkens een andere samenstelling of bereiding. Een kind moet iets soms wel 10 tot 15 keer proeven voordat hij de smaak kan waarderen.

Lees hier alles over week 26

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×