Je baby – week 26

Je baby is nu druk aan het rollen en bewegen. Daarom is het fijn als hij comfortabele kleding draagt, zodat hij zich makkelijk kan bewegen. Denk dus aan knopen waar je baby aan kan blijven haken of te strakke kleding. Kies het liefst voor luchtige stretchkleding. Dit zit niet alleen lekker, maar is ook makkelijk om bij je beweeglijke baby aan te trekken. 

Je baby’s immuunsysteem 

Toen je baby geboren werd, maakte hij nog geen afweerstoffen aan. Hij kreeg toen via jouw lichaam deze stoffen binnen. Nu raken de antistoffen op en is hij afhankelijk van zijn eigen productie, waardoor hij vatbaarder kan zijn voor verkoudheden, de griep en ontstekingen. 

Uit een beker leren drinken

Als je baby 6 tot 9 maanden oud is, kun je proberen hem uit een gewone beker te leren drinken. Zorg ervoor dat de beker niet te vol is en doe een grote slab om. Maak je geen zorgen als het niet meteen lukt. Je zult in het begin de beker nog zelf moeten vasthouden, maar nog even en hij heeft jouw hulp niet meer nodig. 

Vindt je baby het nog erg lastig? Dan is een tuitbeker of een antilekbeker een mooie, tijdelijke oplossing. Ook kan het helpen om wat dikkere vloeistof, zoals yoghurt of sap met een biscuitje er doorheen, in de beker te doen. 

Lees hier alles over week 27

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×