Je baby – week 27

Baby’s zijn ongeveer 6 tot 10 keer per jaar verkouden, doordat hun afweersysteem nog niet optimaal is. Tegen een verkoudheid zelf is weinig te doen, maar gelukkig is die na een week vaak weer over. Je kunt wel de symptomen verlichten met bijvoorbeeld een neusspray met een fysiologische zoutoplossing. Het gebruik van een neuspompje kan soms ook helpen. 

Je baby’s tanden poetsen

Begin direct met tandenpoetsen zodra je het puntje van een eerste tandje ziet. Het is genoeg om 1 keer per dag de tanden van je baby te poetsen. Vanaf 2 jaar poets je de tanden 2 keer per dag. Gebruik een speciale kindertandpasta en –borstel. In kindertandpasta zit een aangepaste hoeveelheid fluoride. Het is niet erg als je baby de tandpasta inslikt en spoelen na het poetsen hoeft niet. 

Let op suikers in sappen

Geef je baby liever geen sap, omdat hier veel suiker in zit. Wil je dit toch geven? Beperk het dan tot 100 milliliter per dag. Kies het liefst voor water of lauwe thee. Dit is niet alleen gezonder voor je baby, maar ook beter voor zijn tanden.

Lees hier alles over week 28

Media Filter
Annemarieke

vrijdag 11 april 2014 10:50

Hoe poets je de tanden van je kind?

Bekijk hoe je doorkomende tandjes bij je kind goed kunt poetsen. 

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×