Je baby - week 29

Misschien kruipt je baby al of gaat hij dat binnenkort doen. Elke baby ontwikkelt zijn eigen manier om zich voort te bewegen. Sommige baby’s schuiven op hun billen door de kamer, anderen houden één been gestrekt en schuiven op een knie. Dat is volkomen normaal. Ook als je baby nog niet kruipt, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Wist je dat sommige baby’s de kruipfase zelfs overslaan? 

Slaapt je kind door? 

De meeste baby’s slapen nu de hele nacht door. Als je baby nog niet doorslaapt, kan dat voor jou als ouder behoorlijk slopend zijn. Misschien helpt een slaapritueel of een bad voor het slapen gaan. Sommige baby’s worden ’s nachts weer wakker als ze toe zijn aan vaste voeding. Het kan zijn dat je kind door de overgang naar vast voedsel net wat te weinig voeding binnenkrijgt.

Grenzen uittesten

Rond deze leeftijd gaat je kind zijn grenzen steeds meer verkennen. Hij gooit met speelgoed of slaat met een speeltje op het tafelblad. Ook het trekken aan je haren is favoriet. Hij kijkt gewoon hoe ver hij kan gaan. Boos worden of hem de les lezen heeft nog niet veel nut, probeer hem af te leiden. 

Lees hier alles over week 30

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×