Je baby – week 30

Je baby maakt nu geluidjes die op echte woorden lijken. Zo zegt hij ma, mi, da, di, ba en bi. Soms lijkt het alsof hij echt al mama of papa zegt. Blijf de taalontwikkeling van je kind stimuleren door regelmatig voor te lezen, tegen hem te praten of zijn lichaamsdelen te benoemen. 

Gezonde tussendoortjes

Naast groente en fruit kun je je kind tussendoortjes geven. Verantwoorde tussendoortjes zijn bijvoorbeeld een soepstengel, rijstwafel of speciale babykoekjes (verkrijgbaar in de supermarkt). Je mag nu je baby ook gerust een broodkorst geven om op te sabbelen of te kauwen. Let goed op de structuur van het eten dat je hem geeft, omdat hij nog niet zoveel (of nog geen) tanden heeft. Zorg bovendien dat hij rustig zit tijdens het eten. 

Begrip oorzaak en gevolg

‘Als ik op deze knop druk, maakt het speeltje geluid’. Opeens begrijpt je baby het begrip oorzaak en gevolg. Zo weet hij ook dat als hij gaat huilen, jij hem komt troosten. Hij kan nu ongeveer 2 weken iets onthouden. Het geheugen van je kind wordt duidelijk steeds beter.

Lees hier alles over week 31

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×