Je baby – week 31

Je baby kan zich misschien nu al optrekken aan de spijlen van de box en even blijven staan. Hij wordt steeds mobieler en geniet daar duidelijk van. Is je huis nog niet babyproof? Doe dit dan snel om de kans op ongelukken te verkleinen. Voor je het weet kruipt of loopt je kind de kamer door.

Gevoelens van anderen herkennen

Rond deze periode herkennen baby’s de emoties van volwassenen.  Zit je niet lekker in je vel of ben je juist vrolijk, dan heeft hij dat door. Hij kan er zelfs ook verdrietig of juist vrolijk door worden.

Frustratie als het niet lukt

Je baby kan soms boos of gefrustreerd raken als iets niet lukt. Dat is volkomen normaal en hoort bij zijn ontwikkeling. Gelukkig is deze boze bui snel weer over, vooral als hij met een ander speeltje gaat spelen. Probeer hem dus af te leiden en zijn aandacht weer op iets leuks te vestigen.

Angst voor vreemden

Jij bent voor je baby samen met je partner de allerbelangrijkste op de wereld. Rond deze periode kan je baby eenkennig worden. Zette je kind eerst nog een grote glimlach op naar iedereen en vond hij het bij iedereen gezellig op schoot, nu kan hij opeens angstig worden. Gelukkig gaat deze fase over. Je kunt hem helpen door zijn angst serieus te nemen en hem de tijd en ruimte te geven om aan mensen te wennen.

Lees hier alles over week 32

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×