Je baby – week 33

De wereld van je baby wordt groter en communicatie steeds belangrijker. Praten, zingen, in de spiegel kijken of lachen om gekke bekken; je kind kan er geen genoeg van krijgen. Door spelletjes zoals kiekeboe leert je baby dat je er wel bent, ook al ziet hij je niet. 

Vallen en opstaan

Nu je baby steeds meer interesse gaat tonen voor de wereld om zich heen, kan het gebeuren dat hij zijn hoofd stoot of struikelt. Het gevolg: bulten en blauwe plekken. Het is logisch dat je als ouder schrikt en gelijk reageert. Het is verstandig om rustig te blijven, zodat je je kind niet banger maakt dan nodig is. Wist je dat een kind ook leert van het vallen? Bij kleine valpartijen leert hij zichzelf op te vangen. 

Je baby gebruikt medeklinkers

Naast klinkers gaat je baby nu ook medeklinkers gebruiken zoals de ‘p’, ‘m’, ‘k’ en ‘b’. Het lijkt alsof je baby soms al echte woorden zegt, maar hij bedoelt er nog niks mee. De eerste echte woordjes volgen meestal rond de eerste verjaardag. Blijf je baby stimuleren door duidelijk tegen hem te praten en dingen te benoemen.

Lees hier alles over week 34

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×