Je baby – week 34

Je baby krijgt steeds meer controle over zijn lichaam. Hij leert om kleine voorwerpen met zijn duim en wijsvinger op te pakken. Als hij dit steeds beter beheerst, zal hij ook bijvoorbeeld zijn eten op deze manier oppakken. 

Maak de tuin babyproof

Niet alleen je huis, maar ook je tuin moet veilig zijn voor je kind. Natuurlijk kun je niet elk ongelukje voorkomen, maar het is wel goed de risico’s te verkleinen. Vooral nu je kind kruipt of binnenkort gaat kruipen. Zorg dat er geen giftige planten (zoals Azaleas, irissen en lelietjes-van-dalen) in de tuin zitten, dat je baby niet in de schuur kan komen en dat er om de vijver een hek staat. Let ook op potten en bakken in de tuin. Zitten daar geen scherpe randjes aan en kunnen ze niet makkelijk omvallen? 

Doelgerichte acties ondernemen

Na ongeveer 7 maanden kan je baby doelgericht actie ondernemen en zijn de acties niet meer toevallig. Hij bedenkt dan dat hij iets wil gaan doen en vervolgens doet hij het. Zo ontwikkelt hij steeds meer zijn eigen persoonlijkheid en gedrag.

Lees hier alles over week 35

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×