Je baby – week 41

Op deze leeftijd kan de ontwikkeling tussen baby’s erg verschillen. Terwijl de ene baby al staat en langs de tafel loopt, kan de ander pas net zitten. Elke baby ontwikkelt zich op zijn eigen tempo. Probeer jouw kind dus niet te veel te vergelijken met het kind van een vriendin of de buurvrouw. 

Gek op imiteren

Je baby wil nu graag hetzelfde doen als jij. Hij vindt het reuze interessant als jij je tanden poetst of je haren kamt. Daarom zal hij proberen dit na te doen.

Kletsen met je baby

Dit is de fase van uitbundig brabbelen. Misschien hoor je wel opeens ‘mama’. Je baby begrijpt steeds meer woorden. Blijf met je baby kletsen en lees hem regelmatig voor. Benoem ook de dingen waar je baby naar kijkt of wat hij doet.  Je baby leert het praten van jou. Praat ook als een ouder tegen je kind en niet ‘kinderachtig’. Hier leert hij meer van. 

Dingen uit elkaar halen

Je baby vindt het heel interessant om dingen uit elkaar te halen. Dit is dus een geschikt moment om de blokkendoos erbij te pakken. Reken maar dat hij het leuk vindt om de doos leeg te kieperen en weer te vullen.

Lees hier alles over week 42

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×