Je baby – week 42

Waarschijnlijk zit je baby nu echt stevig en kan hij zittend makkelijker met speelgoed spelen. Ook komt zijn hoofd een stuk hoger, waardoor hij meer kan zien. Misschien kan je kind al lopen als hij zich aan de meubels vasthoudt. 

De eerste melkkiezen

Rond deze periode kunnen de eerste kiezen van je kind doorkomen. Het doorkomen van de kiezen kan gepaard gaan met vervelende klachten zoals huilbuien, diarree, koorts, luieruitslag of rusteloosheid. Als je baby veel last heeft kun je een speciale gel aanbrengen op zijn tandvlees. Je baby laten bijten op een bijtring kan ook de pijn wat verzachten. Als de pijn echt ondragelijk wordt, kun je met je huisarts overleggen over het geven van pijnstillers. 

Je baby optillen

Nu je baby steeds zwaarder wordt, is het belangrijk om goed op je houding te letten als je hem optilt. Zak door je knieën als je hem van de grond tilt en zorg dat je je rug rechthoudt.

Lees hier alles over week 43

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×