Je baby – week 43

Je baby houdt je voortdurend in de gaten houden en kijkt op om te controleren of je er nog bent. Als je wegloopt, is de kans groot dat hij begint te huilen. Hij is zich nu duidelijk bewust van het verschil tussen jou en je partner en mensen die hij niet goed kent. 

Niet altijd ‘nee’  zeggen

Het valt misschien op dat je nu een stuk vaker nee zegt tegen je kind. Hij is zijn grenzen aan het verkennen en het is logisch dat je hem dan probeert af te remmen. Maar sla hier niet in door. Voortdurend nee zeggen kost veel energie en het is goed om je kind positief te stimuleren. 

Beperk bijvoorbeeld de situatie dat je nee moet zeggen door je huis kindvriendelijk te maken. Ook is het goed om hem soms af te leiden en niet van alles een probleem te maken. Gebruik ‘nee’ als hij echt iets fout doet en geef hem een compliment als hij iets goed doet. 

Je baby voorlezen

Je baby voorlezen is goed voor zijn taalontwikkeling. Nu is het een goed moment om kleine verhaaltjes voor te lezen. Vooral verhaaltjes met rijm zijn favoriet. Naast dat voorlezen goed is voor de taalontwikkeling, maakt het je kind ook rustig. Het is een goede manier om de dag af te sluiten.

Lees hier alles over week 44

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×