Je baby - week 51

Je baby gebruikt nu vaak één of meerdere woorden als antwoord op alle vragen. Hij heeft goed door dat hij met woorden iets voor elkaar kan krijgen. Ook leert je kind om intonatie te gebruiken als hij praat.  

Je baby’s geheugen

Het geheugen van je kind wordt steeds beter. Zo kan hij onthouden waar dingen zijn als jij iets weggelegd hebt. Als iets niet gelijk lukt, kan hij gefrustreerd raken. Leg je baby rustig uit hoe hij het toch voor elkaar kan krijgen en geef hem een compliment als het gelukt is. Je kind vindt het nu trouwens erg leuk als je applaudisseert. 

Minder babbelen, meer bewegen

Misschien brabbelt je kind iets minder, omdat hij meer bezig is met lopen of kruipen. Dat is volkomen normaal. Hij heeft nu even wat meer interesse in bewegen en wat minder in praten. 

Je baby imiteert

Je baby wil jou dolgraag nadoen. Hij imiteert graag vertrouwde (huishoudelijke) taken. Hij wil net als jij koken, telefoneren of zijn haar borstelen. Het is niet erg als je baby alles nadoet, omdat hij zo dingen leert. Maar let op dat hij geen verkeerd gedrag aanleert.

Lees hier alles over week 52

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×