Babymatrassen

De meeste babymatrassen zijn gemaakt van polyurethaanschuim, latex of binnenvering. Als er bij jou in de familie allergieën voorkomen, is het niet verstandig om een oud of tweedehands matras te gebruiken. Vaak zijn oudere matrassen gevuld met kapok of zeegras; materialen waar veel kinderen overgevoelig voor zijn. Koop ook liever geen matras met een schapenwollen afdeklaag, als er allergieën in de familie voorkomen.

Waar een matras aan moet voldoen:

  • Het matras van je baby moet minimaal 8 cm dik zijn.
  • Het matras moet voldoende stevig zijn. Gebruik daarom geen babymatras met korrels, anders zakt het hoofd van je baby hierin weg. Hierdoor bestaat de kans op verstikking, als je baby op zijn buik rolt.
  • Het matras moet goed passen in het bed van je baby. De ruimte tussen het matras en de binnenmaat van het bed mag niet groter zijn dan 2 cm.
  • Doe geen plastic hoes om het matras. Plastic ventileert niet en is warm voor je kind. Ook dit vergroot de kans op verstikking
Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Geen resultaten gevonden

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×