Draagzakken en draagdoeken

Je baby heeft van nature behoefte aan lichamelijk contact, dit heet ook wel huidhonger. Als je hem bij je draagt hoort hij je hartslag, voelt hij jouw warmte en bewegingen. Dit geeft je baby een vertrouwd gevoel. Draagzakken en –doeken voorzien in deze behoefte.

Ergonomie

Kies voor een ergonomische draagzak of -doek wanneer je een drager uitzoekt. Een niet-ergonomische drager ondersteunt namelijk de heupen en rug van je baby vaak niet goed. Let bij het uitzoeken van een drager ook op of de knieën van je kind op dezelfde hoogte (of hoger) zitten.

Wisselen van houding

Het is belangrijk dat je baby niet de hele dag is in dezelfde houding zit. Neem je baby ook even op schoot of leg hem bijvoorbeeld in de box. Weet ook dat draagzakken en –doeken niet geschikt zijn om mee te fietsen of sporten.

Media Filter
Marcellaaa

dinsdag 25 april 2017 20:01

Draagjas van Minomana® je kunt je kindje op de buik of de rug dragen.

DRAAGJASSEN VAN ALLES MAMA

Draagjassen uit eigen productie.

Alles Mama verkoopt zelf ontworpen draagjassen om je kindje warm en veilig te dragen. De jassen zijn van hoge kwaliteit en multifunctioneel. De draagjassen verkopen we wereldwijd onder ons eigen merk Alles Mama of Minomana®.

Deze zomer softshell draagjas kost € 129,- waar vergelijkbare modellen van Liliputi en Mam € 199,- kosten.

draagjas blauw
Minomana draagjas blauw

In januari 2017 schreef Mamaloublogt een uitgebreide review over onze softshell draagjas. Lees de review hier.

Of bekijk ook de Engelstalige review op de Layla Fashion blog hier.

De Alles Mama of Minomana® draagjas is geen draagsysteem op zich. De jas kan worden gebruikt tijdens het dragen in een draagdoek, ergonomische babydrager of mei-tai, tijdens de zwangerschap en als gewone jas.

Een praktische jas met dank aan de nanotex tecniek : waterdicht en winddicht maar wel ademend. Net als een kwaliteits trekkersjas. De jas kan het hele jaar door worden gebruikt en is gevoerd met fleece. De Softshell jas heeft een verstelbare en afneembare capuchon voor de drager. De jaszakken kunnen worden dicht geritst.

Fair Trade Draagjas

Onze Minomana® draagjas wordt vervaardigd uit een hoge kwaliteit Softshell die op een verantwoorde wijze in Duitsland wordt gemaakt. Deze softshell stof gaat vervolgens naar ons naaiatelier in Barcelona. In Barcelona wordt de hoogwaardige stof verwerkt tot de draagjas. Naast de stof zijn ook de ritsen, de baby insert en de capuchon van hoge kwaliteit. We zien hier continu op toe. De materialen zijn Fair Trade en de werkzaamheden worden onder prettige omstandigheden verricht door hoog bekwame volwassen medewerkers. Kinderarbeid is absoluut uitgesloten.

Bron: Allesmama Draagjas

 
Marcellaaa

dinsdag 25 april 2017 19:58

Draagdoek kopen

JE BABY DRAGEN IN EEN DRAAGDOEK

Zoek je op het internet naar een goede en betaalbare draagdoek, dan kom je al snel allerlei soorten, merken en maten draagdoeken en draagzakken tegen. Wat is voor jou de beste draagdoek en welke kies je dan en dan vooral waarom? Hoe lang je zoekt des te meer je in verwarring raakt. Daarom hebben we de feiten helder op een rij gezet, zodat jij makkelijk kunt beslissen.

DRAAGDOEK

Een draagdoek knoop je om. Daarom zit hij goed om de drager en het kind en past hij altijd. Grofweg kun je bij draagdoeken kiezen uit 2 varianten: van rekbaar doek, of van geweven doek.
Een rekbare doek is een lange lap, vaak van tricot. De doek is zacht en comfortabel. Je knoopt hem eerst om en zet vervolgens je kind erin. Dat knopen moet strak, zodat de doek met je kind erin niet uitzakt. Het kind draag je op de buik. Een rekbare doek is bedoeld voor jonge baby’s tot 9 à 10 kg.
Een geweven draagdoek rekt alleen diagonaal. Daardoor geeft hij meer steun. Er zijn korte en lange varianten. Je kunt je kind erin dragen vanaf de geboorte tot aan de kleutertijd. Dragen kan op je buik, maar later ook op je rug of heup.

Welk type grootte en hoe je hem het best kunt knopen, hangt onder meer af van je postuur en lengte.

VANAF GEBOORTE JE BABY DRAGEN

Welke draagdoek of draagzak de voorkeur heeft, is verder vooral een kwestie van uitproberen. In principe kunnen baby’s al vanaf de geboorte in een doek. Er moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan: Je kind moet voldoen aan het minimale gewicht en het gezicht van je kind moet vrij zijn. De Graaf: ‘Maar overleg in bijzondere situaties, zoals een premature baby of een baby met een beperking, altijd even met de behandelend specialist. Eventueel in combinatie met een consult bij een draagdoekconsulent.’

Bron:

https://www.babydragerwinkel.nl/

 
Marcellaaa

dinsdag 25 april 2017 19:55

Draagzakken van Allesmama.nl

EEN DRAAGZAK OF TOCH EEN ANDERE DRAGER?

Geef de zoekterm draagzak op in Google en je valt bijna van je stoel. Als je alle informatie over de verschillende soorten en maken draagzakken tot je wil nemen is je baby de draagzak waarschijnlijk al ontgroeid voordat jij klaar bent. Dat is natuurlijk zeker niet de bedoeling. Je moet heerlijk kunnen genieten van het dragen van je baby en dus proberen we je een beetje op weg te helpen, zodat jij voor jezelf de juiste keus kunt maken.

Zoek je op het internet naar een goede en betaalbare draagdoek, dan kom je al snel allerlei soorten, merken en maten draagdoeken en draagzakken tegen. Wat is voor jou de beste draagdoek en welke kies je dan en dan vooral waarom? Hoe lang je zoekt des te meer je in verwarring raakt. Daarom hebben we de feiten helder op een rij gezet, zodat jij makkelijk kunt beslissen.

ERGONOMISCH OF NIET?

Marloes de Graaf is voorzitter van de Vereniging van Draagdoekconsulenten. Die vereniging heeft tot doel om ergonomisch verantwoorde babydragers bekender te maken en het gebruik ervan te stimuleren. De Graaf: ‘Bij een ergonomische babydrager zit het kind met zijn gezicht toe naar degene die hem draagt, met een bolle rug en opgetrokken beentjes. De heupen en benen vormen de letter ‘M’. Kijk maar hoe een baby automatisch bij je ligt als je hem op je borst legt. Een zacht rugpand heeft de voorkeur, omdat de rug van het kind dan zijn natuurlijke bolle houding kan aannemen.’ Het is overigens niet bewezen dat een zacht rugpand ergonomisch beter is voor het kind.

DRAAGZAK

Een draagzak is een voorgevormde babydrager. Je hoeft hem niet te knopen, zoals een doek. Bij draagzakken is de maatvoering een aandachtspunt.
Sommige draagzakken kun je voor een pasgeboren baby gebruiken; andere zijn voor grotere baby’s maar kun je met een uitneembare ‘insert’ (zitverkleiner) geschikt maken voor een kleintje. Er zijn ook draagzakken die uitsluitend voor oudere baby’s geschikt zijn.
‘Koop een draagzak nooit op de groei. Als een kind te klein is en wegzakt in een te grote draagzak is dat levensgevaarlijk’, waarschuwt De Graaf. ‘Daar zijn in het verleden al eens baby’s door overleden, door verstikking.

Bron:

https://www.babydragerwinkel.nl/

 
Candice

dinsdag 18 maart 2014 10:29

Je baby in de draagzak doen

In dit filmpje kun je zien hoe jij je kind het beste in de draagzak kunt doen.

Candice

dinsdag 18 maart 2014 10:27

Instructie draagdoek omdoen

Bekijk in het filmpje stap voor stap hoe je een draagdoek om kunt doen.

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×