In bad

Als je je baby in bad doet, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Let bijvoorbeeld op de temperatuur; je kunt het beste 37 graden aanhouden. Met een thermometer controleer je of het water de goede temperatuur heeft. Ook de kamertemperatuur moet hoog genoeg zijn. Als de kamer 24 graden is tijdens het badderen, is dat warm genoeg. Let er ook op dat je het badje niet helemaal vol doet met water, 13 centimeter is voldoende.

Jonge baby’s

Jonge baby’s hoeven niet elke dag in bad. Maar als je baby het fijn vindt, mag het wel. Let er wel op dat de huid van je baby niet te droog wordt. Smeer je baby na het badderen in met een speciale babycrème of –olie om dit te voorkomen.

Wassen

Gebruik voor het wassen van je baby’s haar een speciale babyshampoo. De hoofdhuid van je baby is erg gevoelig. Maak daarom eerste zijn hoofd nat met een washandje en masseer daarna de shampoo zachtjes in zijn haren. Spoel de shampoo uit door voorzichtig water op het hoofd van je baby te scheppen. Om te voorkomen dat er zeep en water in zijn gezicht komt, kan je een washandje op zijn voorhoofd leggen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×