Je baby verzorgen

Je baby moet soms wel 7 keer op een dag verschoond worden. Let er op dat het verschonen bij jongens anders is dan bij meisjes. Als een meisje een poepluier heeft, moet je ook de schaamlippen schoonmaken. Bij een jongen moet je er op letten dat zijn piemeltje naar beneden wijst. Als je dit niet doet, kan hij overal overheen plassen. Let op: de voorhuid mag je niet weghalen. Deze is nog verkleefd.

Luier verschonen

Maak de billen van je baby altijd schoon met een speciaal babydoekje of lauw water, maar gebruik geen zeep. Laat na het schoonmaken de huidplooien, de liezen en de billetjes drogen. Laat het drogen aan de lucht of veeg het droog met een hydrofiele doek.

Luieruitslag

Luieruitslag wordt veroorzaakt door urine en ontlasting. De urine maakt de huid week, waardoor de huid van je baby sneller stuk gaat. Als je baby luieruitslag heeft, kun je 2 keer per dag zinkzalf op de huid smeren om de luieruitslag te verhelpen. Ook is het belangrijk dat je een vieze luier snel verschoont.

In bad

Als je baby in bad gaat, is het verstandig om van te voren alles klaar te leggen. Je mag je baby namelijk absoluut niet alleen achterlaten. Zorg ervoor dat je naast het bad een handdoek, thermometer, schone luier en kleren klaar hebt liggen.

Overige verzorging

Ook het knippen van de nagels, het schoonmaken van de oren en het schoonhouden van de ogen horen bij de verzorging van je baby.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×