Luier verschonen

De meest gebruikte luiers zijn wegwerp- en katoenen luiers. Het verschil tussen deze twee soorten zit hem in het gemak, de prijs en de belasting voor het milieu.

Wegwerpluiers

De wegwerpluier zegt het eigenlijk zelf al. Deze gooi je weg, nadat hij is gebruikt. Het voordeel van deze luier is dat hij niet gewassen hoeft te worden. Ook is een wegwerpluier zeer gemakkelijk te gebruiken. Maar het nadeel van wegwerpluiers is, dat ze duurder zijn dan katoenen luiers.

Katoenen luiers

Katoenen luiers zijn niet alleen goedkoper, ze geven ook minder afval. Geheel milieuvriendelijk zijn ze niet, want de luiers moeten wel gewassen worden. Ook heb je voor katoenen luiers meer nodig dan je in eerste instantie denkt. Je hebt namelijk ook inlegdoekjes en plastic broekjes nodig.

Regelmatig verschonen

Probeer je baby meteen te verschonen als zijn luier vies is. Het is verstandig om van te voren alles klaar te hebben staan. Je mag je baby namelijk nooit alleen laten. De benodigdheden voor het verschonen van een luier zijn: een schone luier, babydoekjes, verschoonlaken/kussen en een beschermende crème.

Luieruitslag

Als je baby’s luier niet regelmatig wordt verschoond of je baby lang met een vieze luier loopt, vergroot dit de kans op infecties. Luieruitslag is de meest voorkomende oorzaak van te lang in aanraking zijn geweest met vocht of ontlasting.

Media Filter
Candice

dinsdag 18 maart 2014 11:35

Instructiefilmpje: je baby verschonen

Bekijk hier een duidelijke instructiefilm voor het verschonen van je baby.

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×