Nagelverzorging

De nagels van een baby zijn nog niet zo hard en stevig als die van een volwassene. Ze zijn wel scherp, dus het is belangrijk dat je de nagels van je baby kort houdt. De nagels mag je de eerste twaalf weken nog niet knippen. Je mag ze wel voorzichtig afbijten of afscheuren.

Speciaal babyschaartje

Vanaf twaalf weken mag je de nagels van je baby knippen. Gebruik hiervoor een speciaal babyschaartje. Dit schaartje heeft stompe punten, waardoor er geen verwondingen kunnen ontstaan. Knip de nagels van je baby niet wanneer hij net uit bad komt. De nagels zijn dan zachter dan normaal, waardoor je gemakkelijk in een vinger of teen kan knippen. Vindt je kind het vervelend om zijn nagels te laten knippen? Doe het dan samen met je partner. Je kan ook proberen de nagels van je baby te knippen als hij slaapt.

Bang om te knippen

Als je het eng vindt om de nagels van je baby te knippen, kun je ook een nagelvijl gebruiken. Vijl altijd één kant op. Zo voorkom je dat er haaltjes in de nagels komen.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×