Navelstompje

Je baby wordt geboren en de navelstreng wordt meteen doorgeknipt. Op dat moment blijft er een navelstompje achter. In de eerste dagen na de geboorte zal het navelstompje uitdrogen. Het wordt harder en donkerder van kleur. Na ongeveer 7 dagen zal het navelstompje er vanzelf afvallen.

Verzorging van het navelstompje

Maak het navelstompje bij iedere verschoning schoon. Doe dit door met een gaasje met alcohol het navelstompje schoon te vegen. Probeer de luier van je baby onder het navelstompje te houden. Zo kan het navelstompje beter uitdrogen. Wanneer je baby in bad is geweest, moet je het navelstompje ook schoonmaken. Doe dit door het droog te deppen.

Een ontstoken navelstompje

Als het navelstompje ontstoken is, stinkt de navel van je baby. Ook is het navelhofje opgezet en rood. Soms kan er ook wat pus om het navelstompje heen zitten. Maak het navelstompje op de gebruikelijke manier schoon en stip hem daarna aan met een zilvernitraatstift. Vraag hierbij eerst advies aan je kraamverzorgster.

Het navelstompje valt eraf

Wanneer het navelstompje eraf valt, kan het zijn dat het wat bloed. Ook zit er soms wat pus op. Maak het zoals gewoonlijk op de gebruikelijke manier schoon. Als de navel van je baby droog is, hoef je er verder geen extra aandacht meer aan te besteden.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×