Oogverzorging

De ogen van je baby worden beschermd door zijn wimpers en oogleden. De traanklieren van een baby produceren vaak wat meer vocht dan de traanklieren van volwassenen. Dit is belangrijk, omdat het afweersysteem van je baby zich nog aan het ontwikkelen is. Je baby’s tranen bevatten een enzym dat bescherming biedt tegen infecties.

Korstjes rond de ogen

Omdat je baby last heeft traanogen, is de kans groter dat er korstjes rondom zijn ogen vormen. Het is belangrijk dat je deze korstjes voorzichtig verwijderd. De korstjes maken de ogen van je baby namelijk extra vatbaar voor bacteriële infecties. Haal de korstjes weg met een schoon en nat gaasje.

Ontstoken ogen

Als je baby ontstoken ogen heeft, kun je dat herkennen aan het vuil dat uit de ogen komt. Maak een afspraak bij de huisarts, als je denkt dat je baby ontstoken ogen heeft of wanneer de ontsteking lang duurt. Soms is er een antibioticazalfje nodig om te ontsteking te behandelen.

Zelf de ogen schoonmaken

De ontstoken ogen van je baby kun je zelf schoonmaken. Kook water en laat dit afkoelen. Maak een steriel gaasje nat met het afgekoelde water en wrijf voorzichtig over de ogen. Veeg van de buitenkant naar de neus toe. Gebruik voor ieder oog een ander gaasje.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×