Bevallingscursussen

Tijdens je zwangerschap zijn er verschillende cursussen die je kunt volgen. De meeste cursussen hebben het doel om je tijdens je zwangerschap voor te bereiden op je bevalling.

‘Baby op komst’-cursussen

Er zijn verschillende cursussen die zich zowel op je zwangerschap als je bevalling richten. Vaak legt zo’n cursus uit welke lichamelijke veranderingen er plaatsvinden tijdens je zwangerschap. En wordt er aandacht besteedt aan je houding. Daarnaast worden er vaak praktische oefeningen gedaan, die je zouden kunnen helpen bij de bevalling.

Cursussen samen met je partner

Er is ook de mogelijkheid om je samen met je partner een bevallingscursus te volgen. Tijdens de cursus leren jullie praktische technieken die je kunt gebruiken tijdens de bevalling. Ook wordt er aandacht besteedt aan hoe je partner jou kan ondersteunen tijdens en na de bevalling.

Zwangerschapsgym

Je kunt ervoor kiezen een cursus zwangerschapsgym te doen. Deze cursus is bedoeld om tijdens je zwangerschap en na je bevalling soepel en fit te blijven. Tijdens de cursus doe je oefeningen om je spieren steviger te maken. Ook leer je ademhalings- en ontspanningstechnieken. Deze zouden van pas kunnen komen tijdens je bevalling. Ook na je bevalling vinden er vaak nog een aantal lessen plaats.

Overige cursussen

In elke gemeente worden vaak wel één of meerdere cursussen gegeven. Er zijn te veel cursussen om ze allemaal te benoemen. Neem eens een kijkje op internet om te zien welke cursus je bij jou in de buurt wordt gegeven.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×