Bevallingshoudingen

Er zijn verschillende houdingen waarin je kunt bevallen. De meest voorkomende houding is liggend op bed. Wanneer je baby voldoende is ingedaald, is het goed om je benen helemaal in trekken. Hiermee vergroot je de bekkenuitgang.

In bad

Warm water werkt erg ontspannend. Hoe meer je ontspannen je bent, hoe meer endorfine je lichaam aanmaakt. Endorfine is een natuurlijke pijnstiller. Hierdoor kan je de weeën beter opvangen en verloopt de ontsluiting sneller.

Met baarkruk

Wanneer je bevalt met behulp van een baarkruk, neem je een hurkzithouding aan. De baarkruk is er om je steun te geven en zorgt voor minder verzuring van de spieren in je dijbenen.

Op je hurken

Met deze bevallingshouding zak je met steun van je partner tijdens een wee door je knieën. Ook kantel je bij elke hurk je bekken iets naar voren. Wanneer het hoofd van je baby zichtbaar wordt, is het de bedoeling dat je zo diep mogelijk hurkt en je bekken zo ver mogelijk kantelt.

Op je knieën

Je zit bij deze houding rechtop en dus niet op je handen en knieën. Het fijne van deze bevallingsmethode is dat je op bed kan zitten en kan steunen bij je partner.

Op het toilet

Door deze houding aan te nemen, zit je in een natuurlijke pershouding en kun je makkelijk enige ontlasting wegspoelen. Zodra het hoofd van je baby zichtbaar wordt, moet je van het toilet af.

Media Filter

Meest populaire onderwerpen

Kkm Stoop heeft het onderwerp "Herkent iemand dit?" aangemaakt in "Zwangerschapstest"

Login

Wachtwoord vergeten? Vraag een nieuw wachtwoord aan.

Aanmelden

Nieuw? Meld je dan nu aan en klets mee op Babybrabbel.

×

Wachtwoord vergeten


Geef hier je e-mailadres op waarmee je bij ons ingeschreven bent, dan sturen wij een mail met daarin de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te geven.

OK

×
Je hebt een mail ontvangen om je wachtwoord aan te passen. ×
×